De eendenkooi tussen Hollandsche Rading en Tienhoven is een bezoekje waard.
De eendenkooi tussen Hollandsche Rading en Tienhoven is een bezoekje waard.

Natuurmonumenten in het Noorderpark

Algemeen Natuur & Milieu

In het westelijke deel van het Noorderpark liggen de Tienhovense plassen met de wipwatermolen De Trouwe Wachter, het trilveengebied met zijn bijzondere flora en fauna en de eeuwenoude eendenkooi aan de Kanaaldijk tussen Hollandsche Rading en Tienhoven, met vanginstallatie, kooikershuisje en kooibos; allemaal pareltjes van de Vereniging van Natuurmonumenten.

Gidsen van Natuurmonumenten geven regelmatig informatie over het trilveengebied en houden rondleidingen in de eendenkooi. Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden; een vrijwillige bijdrage voor de restauratie van de eendenkooi is uiteraard bijzonder welkom.


Rondleidingen
De rondleidingen in de eendenkooi starten halfweg de Kanaaldijk - een fiets- en wandelpad gelegen tussen Tienhoven en Hollandsche Rading. Te bereiken vanuit Tienhoven via de Dwarsdijk en vanuit Hollandsche Rading via het verlengde van de Graaf Floris V weg. De gidsen zijn aanwezig van 12.00 tot circa 15.30 uur op 25 en 26 maart, 16 en 17 april (Pasen), 29 en 30 april, 25 mei (Hemelvaartsdag), 27 en 28 mei, 4 en 5 juni 3027 (Pinksteren) en 24 en 25 juni. NB bij regenachtig weer zijn er geen rondleidingen.Voor nadere informatie: Niels Schouten (terreinbeheerder), tel. 06 54295204 e-mail l: n.schouten@natuurmonumenten.nl. (Geert Boorsma)