Kinderopvang De Bilt breidt aanbod uit op Van Dijckschool.
Kinderopvang De Bilt breidt aanbod uit op Van Dijckschool.

Van Dijckschool ontwikkelt zich naar een 'brede school'

Algemeen Algemeen

De Van Dijckschool gaat zich, in samenwerking met Kinderopvang De Bilt, ontwikkelen tot een 'brede school', waarin één (pedagogische) doorgaande lijn voor kinderen de leidraad wordt. Deze samenwerking past in de visie van beide organisaties waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat en een verdere integratie van kinderopvang en onderwijs meerwaarde kan bieden.

Met het begin van het nieuwe schooljaar (2017-2018) start Kinderopvang De Bilt met een peutergroep voor twee tot vierjarige en naschoolse opvang voor de basisschoolleeftijd. Per 1 januari 2018 start ook een verticale groep voor kinderdagopvang voor 0 tot 4-jarigen.

Naast de activiteiten die plaats zullen vinden op de naschoolse opvang zullen er na schooltijd nog andere activiteiten worden georganiseerd, voor alle kinderen van de Van Dijckschool. Kortom een mooi programma voor alle kinderen, voor ieder wat wils, afgestemd op de thema's die ook op school spelen.

De van Dijckschool heeft prachtige grote groepsruimtes. De noodzakelijk verbouwing/aanpassing van de ruimtes zal hoofdzakelijk in de zomervakantie plaatsvinden, zodat de schoolgaande kinderen en de leerkrachten zo min mogelijk last ondervinden. De kinderen van de verticale dagopvanggroep en de peutergroep gaan beschikken over grote ruimtes en er zal onderling sprake zijn van een nauwe samenwerking. Peuters van de verticale groep die mee gaan doen met een activiteit van de peutergroep, kinderen uit groep 8 die komen voorlezen, zomaar een greep uit de mogelijkheden die er straks zijn.

Belangstellenden voor een van de drie vormen van kinderopvang kunnen contact opnemen met Kinderopvang De Bilt, tel: 030-2251998, of een mailtje sturen naar planning@kinderopvang-debilt.nl. Uw NAW gegevens en gewenste opvang zullen we dan noteren en in april kunt u dan een plaatsingsovereenkomst voor ofwel de peutergroep, ofwel de BSO verwachten. Voor de kinderdagopvang zal dit rond juni zijn.