Er mag over het zwembad niets 'afgedekt' blijven.
Er mag over het zwembad niets 'afgedekt' blijven.

Oppositie stelt solistisch optreden wethouder aan de kaak

Algemeen Politiek

De gemeenteraad ontving op 15 februari een brief van het college van B en W met een verduidelijking van de procesgang rondom  Zwembad Brandenburg. Voor de oppositiepartijen was de beantwoording in een feitenrelaas aanleiding dit onderwerp op 23 februari opnieuw op de agenda te laten plaatsen.

De gang van zaken rond de beslissing voor de keuze voor een nieuw zwembad Brandenburg verdient volgens de oppositiepartijen geen schoonheidsprijs. In de commissievergadering op 19 januari bleek duidelijk dat gebruikers van het zwembad geen vertrouwen hadden in het voorstel van B en W. De oppositiepartijen concluderen dat de beantwoording van de vragen in het feitenrelaas wel juist is, maar dat wethouder Rost van Tonningen andere dingen in de raad heeft gezegd.

De gezamenlijke oppositiepartijen willen dat als het zwembad opnieuw op de agenda geplaatst wordt vooral weten of het besluit op basis van de juiste informatie is genomen. Zij constateren verschillen tussen wat er in de raad is gezegd en het feitenrelaas. In de raadsvergadering van 23 februari zal Kees Leliveld, fractievoorzitter van de VVD, het onderwerp aan de orde stellen. Als er op basis van de verstrekte informatie een andere conclusie getrokken kan worden, dan dient volgens de oppositiepartijen het besluit te worden teruggedraaid. Vooral het feit dat het college zelf pas op 26 januari over het laatste voorstel werd geïnformeerd is voor deze partijen onaanvaardbaar. Het belooft weer spannend te worden op 23 februari. [GG]