Bart van Gerwen leidt de discussieavond in het Lichtruim.
Bart van Gerwen leidt de discussieavond in het Lichtruim.

De Bilt in Debat

Algemeen Politiek

Het Lichtruim presenteert 'De Bilt in Debat' een serie avonden over hoe we in de veranderende samenleving tegenover elkaar staan. De Bilt in Debat wordt georganiseerd door Het Kunstenhuis en Bibliotheek Idea; de presentatie is in handen van Bart van Gerwen.

Op 8 maart - net voor de verkiezingen -, is het eerste debat. We leven in een tijd van snelle veranderingen. Van verzorgingsstaat naar zelf doen. Van een telefoongesprek naar het appen met elkaar. Van regels vanuit de overheid naar invloed via social media. Hoe zit de samenleving nu in elkaar? Hoe gaan we daar mee om? Hoe gaan we met elkaar om? Wat is daarin normaal? Wat is normaal? Op deze vragen worden antwoorden gezocht tijdens de eerste 'De Bilt in Debat'-avond . En dan niet van de politiek, maar van elkaar, inwoners van gemeente de Bilt.

Panel
De Bilt in Debat bestaat uit paneldiscussies en discussies met de zaal aan de hand van stellingen. Op 8 maart bestaat het panel uit Ingrid van Maarschalkerweerd (Mens De Bilt), Hanneke Eilers (Vluchtelingenwerk) en Martin van Veelen (Delta De Bilt). Na de paneldiscussie volgt er een gesprek aan de hand van een aantal stellingen.

'De Bilt in Debat' is op 8 maart om 20.00 uur in Theaterzaal Het Lichtruim, Planetenbaan 2 Bilthoven. Toegang is gratis; aanmelden kan via mkamphuis@ideacultuur.nl (Martin Kamphuis)