De jubileumcommissie bestaande uit v.l.n.r. Kees Diepeveen en Jan Nieuwenhuize en de dames van de feestcommissie v.l.n.r. Anique Diepeveen, Nienke van de Burg en Daisy van Ek
De jubileumcommissie bestaande uit v.l.n.r. Kees Diepeveen en Jan Nieuwenhuize en de dames van de feestcommissie v.l.n.r. Anique Diepeveen, Nienke van de Burg en Daisy van Ek

Salvo'67 opent jubileumjaar

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

Met 180 mensen in de zaal was de feestavond in De Vierstee in Maartensdijk ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum uitstekend bezocht. De feestavond was ook de aftrap voor een jaar lang festiviteiten binnen de vereniging. Er waren veel oud-leden aanwezig, veel oude herinneringen opgehaald en banden werden (weer) aangehaald. Salvo heeft er voor gekozen om gedurende het gehele jaar zijn 50 jarig jubileum te vieren, waarbij om de twee maanden er feestelijkheden plaats vinden. Uiteindelijk wordt in december het jubileumjaar afgesloten met een aansprekende activiteit.

Alle afdelingen binnen volleybalvereniging Salvo leveren hun bijdrage aan de festiviteiten. Om dit allemaal goed af te stemmen heeft het bestuur een jubileumcommissie benoemd, die in overleg met de bestaande Salvocommissies waakt over de jubileumactiviteiten en de voortgang en faciliteert zoveel als mogelijk daarbij.

Time Out
Om het jubileumjaar extra glans te geven is eenmalig het voormalige verenigingsblad De Time Out weer uitgebracht. In dit jubileumnummer wordt 50 jaar Salvohistorie belicht aan de hand van verhalen van leden en oud-leden en veel fotomateriaal. Ook de rubrieken die altijd in het blad stonden zijn eenmalig weer opgenomen evenals de advertenties van de sponsoren van Salvo. Ook het jaaroverzicht van alle te organiseren activiteiten is hierin opgenomen. Alle leden en oud-leden (voor zover bekend) hebben dit historische clubblad ontvangen. (Oud-)leden en andere belangstellenden, die nog een jubileum-Time Out willen aanvragen kunnen dat doen via emailadres: secsalvo67@zonnet.nl

Beperkt budget
De feestavond op 4 februari was de eerste activiteit in het jubileumprogramma. De feestcommissie bestaande uit Nienke van de Burg, Daisy van Eck en Anique Diepeveen heeft met beperkt budget een prachtige feestavond georganiseerd. Er is zeer veel moeite gedaan om zo veel mogelijk oud-leden te bereiken. Dat dit redelijk is gelukt blijk uit het aantal aanwezigen op de feestavond. Tijdens de avond was er een doorlopende fotovoorstelling op groot scherm waarop 50 jaar Salvo-historie voorbij kwam. Hoogtepunt was de demonstratietraining in 1984 van het toenmalige Nederlandse heren volleybalteam dat onder de naam Brother Martines in training was voor de Olympische Spelen. In dit team speelden wereldtoppers als Ron Zwerver, Peter Blangé en Avital Selinger. Onderdeel van de demonstratie was een wedstrijd tussen het toenmalige herenteam van Salvo en spelverdeler van het Nederlands herenteam Avital Selinger. Veel van de aanwezigen waren er toen bij en ook enkele spelers uit die tijd waren aanwezig op het feest. Dat Avital Selinger in zijn eentje het team van Salvo versloeg werd weer herbeleefd.

Soulblender
De avond werd opgeluisterd door de band Soulblender uit Drachten. Deze band vertolkt vooral muziek uit de tachtiger en negentiger jaren. Bijzonder was dat een van de twee zangeressen van de band een oud Salvo-lid Maaike Scholte is. Zij is opgegroeid in Maartensdijk en heeft jarenlang bij Salvo in de jeugd gespeeld. Zij is getrouwd en verhuisd naar Drachten maar was voor deze gelegenheid met de 10 man sterke band naar Maartensdijk afgereisd.

Een andere activiteit is het organiseren van het Stratenvolleybaltoernooi op Koningsdag 2017. In 2001 was de laatste editie tijdens Koninginnedag gespeeld. In zijn 50 jarige historie heeft Salvo dit buitentoernooi 25 maal georganiseerd. In het kader van het jubileumjaar wordt dit buitentoernooi dit jaar weer eenmalig georganiseerd op het terrein van korfbalvereniging TZ, net als in het verleden weer in de ochtend.

Scholen en Vierstee
Tijdens deze start-jubileumavond werden ook de medewerkers van De Vierstee in het zonnetje gezet. De Vierstee is tegelijk ook een ontmoetings- c.q. clubhome voor binnensportverenigingen en er was daarom ook alle reden de beheerder en zijn team extra te bedanken voor de prettige wijze van samenwerking.

Ook de scholen hebben een plaats in het jubileumprogramma van Salvo. Op 12 april vindt er in De Vierstee een jeugdtoernooi plaats voor scholieren van de Maartensdijkse basisscholen van de groepen 5 t/m 8. Voorafgaand gaan volleybaltrainers twee clinics verzorgen tijdens de reguliere gymlessen van de basisscholen. Dit om de kinderen enkele technieken bij te brengen, waardoor het leuker wordt om aan het toernooi deel te nemen. De opening van het jubileumjaar van Salvo is geslaagd. De jubileumcommissie en de overige commissies binnen Salvo zullen zich bijzonder inspannen om alle nog te organiseren activiteiten net zo succesvol te laten verlopen. Informatie over alle aanstaande jubileumactiviteiten wordt tijdig op de site van Salvo vermeld.

Er waren veel (oud-)leden aanwezig en herinneringen werden opgehaald en banden werden (weer) aangehaald, zoals hier door v.l.n.r.: Henk Nokkert, Wim Giezen en Argo