Logo vierklank.nl
Nog een keer aait Joop Rosier een van de dieren waar hij zo lang voor gezorgd heeft. Met een gerust hart laat hij de kinderboerderij achter bij de nieuwe beheerders.
Nog een keer aait Joop Rosier een van de dieren waar hij zo lang voor gezorgd heeft. Met een gerust hart laat hij de kinderboerderij achter bij de nieuwe beheerders.
Dieren

De meneer van het dierenweitje vertrekt uit Maartensdijk

Ruim 29 jaar was Joop Rosier de verzorger en het gezicht van de kinderboerderij c.q. dierenwei in Maartensdijk. Vanaf 1 januari 2017 met pensioen en eind januari verhuizen naar Mariënheem, gemeente Raalte om in de buurt van kinderen en kleinkinderen te gaan wonen.

door Kees Diepeveen

De kamer staat volgestapeld met verhuisdozen. Wanneer de Vierklank verschijnt is de familie Rosier al vertrokken. Eerst 2 maanden inwonen bij de zoon in Apeldoorn en op 1 mei naar de nieuwe woning in Mariënheem. Hoewel de verhuizing op verzoek van de kinderen plaatsvindt geeft Joop aan er geweldig veel zin in te hebben. 'We kennen de omgeving en krijgen een prachtig huis. Ons huis was binnen twee dagen verkocht. Daarom gaat alles zo snel en is ons nieuwe huis nog niet beschikbaar. Maar tegen tweemaal verhuizen zien we niet op. We zijn allebei nog fit en krijgen veel hulp vanuit de familie'.

Nieuwe beheerders
De kinderboerderij wordt in goede handen achtergelaten. De Maartensdijkers Martijn van de Berg en Steven Terlouw hebben het beheer inmiddels van Joop Rosier overgenomen. Joop: 'Je kunt al zien dat Martijn heel eigen ideeën heeft over beheer en inrichting van de kinderboerderij en dat is prima'.

Geen dag spijt gehad
In totaal heeft Joop Rosier 32 jaar bij de gemeente gewerkt. Daarvoor 18 jaar in boomkwekerijen. In de gemeente Maartensdijk kreeg Joop de taak om bomen en struiken te onderhouden. In 1979 kwam het gezin Rosier ook in de gemeente wonen. Op de Distelvink, vlak achter het 'dierenweitje'. Joop: 'Toen de toenmalige beheerder stopte werd mij gevraagd of ik dit niet wilde doen. Zeker ook omdat ik zo gunstig woonde. Ik heb het gedaan en nooit een dag spijt gehad'.

Schaap in de keuken
De mooie verhalen schudt Joop zo uit zijn mouw. Die keer, dat een geit drachtig was van een drieling en een harde stoot van een bok tegen de buik kreeg. Het dier moest direct bevallen en had intensieve zorg nodig. Joop: 'Fietsen uit de schuur, stro op de grond, geit bevallen van drie kleintjes en voeden met de fles. Later is de geit toch overleden. Of een schaap in de keuken in een hondenbench aan het infuus. Dat kon niet anders want het infuus moest steeds midden in de nacht vervangen worden. Konijntjes groot gebracht met pipetjes, broedmachines in huis om kuikens uit te broeden. Vele kleine dieren met de fles grootgebracht. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Heel mooi werk waar ook mijn familie veel plezier aan heeft beleefd'.

Modelspoorbaan
Toch heeft Joop ook nog veel tijd kunnen besteden aan zijn hobby's. Hij is 20 jaar bij de vrijwillige brandweer geweest en 10 jaar bij de Scouting en is jaren lid van de Tuinvereniging waar hij een moestuin had. In de winter werd veel van zijn vrije tijd besteed aan zijn modelspoorbaan op zolder. Joop vertelt: 'In mijn nieuwe huis heb ik een veel grotere zolder dan hier dus kan ik mijn baan weer opbouwen en zelfs uitbreiden. Ook heb ik het voornemen om weer een moestuin te nemen. Het werken in de buitenlucht zit in mijn genen'.

Joop besluit: 'Ik heb in de gemeente Maartensdijk een goede werkgever gehad. In de gemeente De Bilt was het anders maar ook daar heb ik het naar mijn zin gehad. Ik was erg zelfstandig in mijn werk en dat was prettig. Ik kijk terug op mooie jaren in Maartensdijk'.

Meer berichten