DOS presenteert zich, samen met de E1.

Eenvoudige winst voor DOS

Vooraf gaf niemand een stuiver voor een overwinning van Synergo tegen koploper DOS. Synergo zelf gaf op haar website aan dat een overwinning niet was uitgesloten, maar dat zij dan wel een heel goede wedstrijd moest neerzetten. DOS had de uitwedstrijd met 12 doelpunten verschil gewonnen.

Wellicht zat deze ruime overwinning nog in de hoofden van de spelers, want DOS begon onvoldoende scherp aan de wedstrijd. Synergo speelt met veel energie en enthousiasme, maar minder ongeorganiseerd. Coach Steven Brink moest in de eerste minuten vaker dan hem lief was de bank verlaten om zijn ploeg bij de les te brengen. Na de 1-1 stand is Synergo in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de buurt van DOS geweest.

Krachtsverschil
Na een 10-3 ruststand bleef DOS in de tweede helft in een hoog tempo spelen. Verdedigend bleven de Westbroekers veel druk geven en gaven zij geen kansen weg. Het aanvalsspel kende nog meer variatie dan voor rust en hieruit kwamen mooie acties en doelpunten voort. Alleen in de korfzone wilde men het af en toe te mooi doen, maar daar was het de wedstrijd ook naar. Een ruime 24-7 overwinning gaf voldoende duidelijk het krachtsverschil weer tussen de koploper en rode lantaarndrager. Volgende week speelt DOS een zware uitwedstrijd tegen de nummer twee (vier punten verschil) van de ranglijst VEO. De wedstrijd begint om 18.50 uur in Voorburg.