NOVA pakt twee punten

Voor de derde maal dit seizoen en wederom onder toeziend oog van de nodige Biltse volgers, troffen de groen-zwarten van HKC uit Hoograven en NOVA elkaar. In een wedstrijd waarin NOVA een ondermaats schotpercentage haalde, maar daarentegen zeer solide verdedigde, stond de ploeg van coach Wouter van Brenk de hele wedstrijd (behoudens de 1-0) aan de goede kant van de score en won verdiend: 11-17.

Met Coen van Eck op de positie van de niet geheel fitte Job Paauw, kon HKC uit een strafworp de score openen. In de eerste aanval aan de overzijde liet NOVA echter direct een tegentreffer noteren: 1-1. NOVA kon langzaam het initiatief pakken, maar echt overtuigend was het in aanvallend opzicht niet. Via 2-4 werd het 3-7. Veel slordigheden in de passing en onnauwkeurigheid in de afronding, zorgden ervoor dat HKC veel aanvallen kreeg. De thuisploeg kon echter weinig uitgespeelde doelkansen creëren, door toedoen van korte dekking in de kortzone en ook daarbuiten. Ruststand: 5-9.

Detail
In de tweede helft moest NOVA op detailniveau aanscherpen en de afronding omhoog zien te krijgen. In het eerste kwartier na rust liep het beter en ontstond er een aantal prima aanvallen, bij vlagen ook mooi afgerond. Bij 6-14 kon dit echter niet vastgehouden worden, veel opgelegde kansen, vrije ballen en ook twee strafworpen waren niet aan NOVA besteed. Verdedigend bleef het echter op hoog niveau, waardoor HKC weinig kon doen in aanvallend opzicht. De eindfase verliep redelijk gelijk opgaand en bij 11-17 in Bilts voordeel werd de eindstand bereikt. NOVA schrijft twee belangrijke punten bij en blijft op kop. Aankomende zaterdag om 15.30 uur ontvang de NOVA Hellas'63.