Logo vierklank.nl
Een 4-0 zege tegen de voornaamste concurrent, daarmee onderstreept de hemelsblauwe brigade haar titelaspiraties met een heel dikke stift. (foto Ron Beenen.)
Een 4-0 zege tegen de voornaamste concurrent, daarmee onderstreept de hemelsblauwe brigade haar titelaspiraties met een heel dikke stift. (foto Ron Beenen.)
Sport

Irene MB1 wint sleutelduel

De competitie in de Topklasse is nog jong, maar toch kan de wedstrijd tussen Irene MB1 en Compaen MB1 niet anders omschreven worden dan een sleutelduel. Beide teams zijn deze competitie nog ongeslagen, werden eind 2016 ook ongeslagen kampioen in hun poule van de hoofdklasse en laten hun tegenstander vaak kansloos.

Speciaal voor deze wedstrijd haalde de Oostzaanse club enkele speelsters terug uit hun meisjes A-team. De meiden van Irene kregen dan ook meer tegenstand dan dat ze dit seizoen ooit gehad hebben. In het begin van de eerste set moest Irene daar duidelijk nog aan wennen, maar vanaf 8-8 kreeg het Bilthovense team steeds meer grip op de tegenstander waarna de eerste set overtuigend naar Irene ging. (25-18) De tweede set was een ware thriller waarbij Compaen lange tijd het beste van het spel leek te hebben. Maar nadat Nadine Everaert een paar spectaculaire reddingen verrichtte op smashes van Campaens beste aanvaller wist Irene deze set alsnog naar zich toe te trekken. (27-25). Door goed blokkerend werk van Iris Vos, Marit Pasterkamp en Marloes Kragtwijk ging de derde set overtuigend naar Irene. (25-16)

De vierde set nam Fleur den Hertog het spel-verdelen over van Maaike Scharrenburg die vanwege een enkelblessure geen hele wedstrijd kon spelen. Het was even wennen aan de nieuwe posities, maar met vechtlust wist Irene de vierde set te winnen. (25-23). Zaterdag 11 februari om 12.45 uur speelt Irene MB1 de volgende wedstrijd thuis. (Michel Everaert)

Meer berichten