Logo vierklank.nl
Burgemeester Verkerk naast de tillift bij stal van Brenk.
Burgemeester Verkerk naast de tillift bij stal van Brenk.
Algemeen

Burgemeester bezoekt Stal van Brenk

Zaterdag 8 oktober vorig jaar organiseerde MENS De Bilt de Vrijwilligersbanenmarkt. Ruim dertig organisaties meldden zich. Ieder jaar zijn burgemeester en wethouders weer van de partij op deze happening en wordt geloot wie waar heengaat. Burgemeester Verkerk werd dat vrijwilligerswerk voor Stichting Ariane de Ranitz.

door Walter Eijndhoven

Verkerk vindt het werk van Stichting Ariane de Ranitz zo belangrijk dat hij graag een dagdeel wil besteden om vrijwilligerswerk bij de Stichting onder de aandacht te brengen. Ben Prins, bestuurslid van de Stichting: 'Deze beelden bij Stal van Brenk worden dan weer ingezet voor de werving van nieuwe vrijwilligers bij Ariane de Ranitz. De Stichting biedt paardrijlessen aan voor mensen met een beperking: op een plezierige, verantwoorde en veilige wijze. Iedereen is welkom, van jong tot oud en de beperking kan variëren van moeite met bewegen tot problemen met begrijpen, gedrag of combinaties hiervan. De lesgroepen zijn klein, er is een opstapperron aanwezig, zodat je makkelijker op het paard kunt stappen en er zijn aangepaste materialen'. Een grote groep vrijwilligers ondersteunt de ruiters, daar waar nodig.

Hulp nodig
Op maandag, dinsdag en woensdag worden de lessen gegeven op Manege Stal van Brenk in Groenekan. Vrijwilligers zijn dan hard nodig, zodat iedere ruiter kan genieten van een rit op een paard. Vrijwilligers hoeven niet alleen mee te lopen, naast het paard en de ruiter, maar helpen ook bij het op- en afzadelen en het poetsen van de paarden. Het is handig als je ervaring hebt met paarden, maar niet strict noodzakelijk. Prins: 'De meeste vrijwilligers lopen één of twee lesuren (van 45 minuten) mee. Meestal krijgt een vrijwilliger een vaste ruiter toegewezen. Het is namelijk belangrijk om samen een vertrouwensband op te bouwen, zodat je elkaar uiteindelijk door en door kent. Natuurlijk kun je altijd van ruiter veranderen als het niet klikt tussen vrijwilliger en ruiter'. Burgemeester Verkerk hoopt dan ook dat velen zich als vrijwilliger zullen opgeven bij de Stichting. Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met de voorzitter Ineke van Weele (06 41399273) of per e-mail: info@arianederanitz.nl.

Meer berichten