Logo vierklank.nl
Elsie tussen haar veelzijdige viltkunst.
Elsie tussen haar veelzijdige viltkunst.
Kunst & Cultuur

Viltwerk in Ruimte voor Kunst

In de kleine, maar o zo charmante expositieruimte Ruimte voor Kunst (Dorpsstraat 42 De Bilt) opende de Hilversumse kunstenares Elsie Le Coq haar expositie van kleurrijke viltontwerpen.

Het is toegepaste kunst: een prachtige, romantische kledingcollectie, geïnspireerd op de jaren twintig, met hoedjes, kragen en (trouw)jurken, ragfijn gevilt op zijde. Sprekende, volle en warme kleuren van een materiaal dat niet alleen exclusief is, maar tegelijkertijd heerlijk natuurlijk aanvoelt. 'Het spelen met kleur, het combineren met zijde, vlas of kant maakt dat ieder stuk uniek is in zijn eenvoud, wacht op de juiste man of vrouw om de persoonlijkheid te benadrukken, om iemand iets eigens te geven,' aldus de kunstenares.

Ruimte voor Kunst wil juist die kunst presenteren die een toegepaste functie heeft: sinds 2013 organiseert de galerie elk jaar 10 verkoopexposities van toegepaste kunst, waarmee ze zich wil onderscheiden van andere galeries. Naast de exposities zijn er ook huiskamerconcerten te beluisteren en kan er een kopje koffie of thee gedronken worden met wat lekkers. Zaterdagmiddag 28 januari is er een workshop vilten in Ruimte voor Kunst: info elsievilt@gmail.com(Peter Schlamilch)

Meer berichten