TZ verliest in zaal

Na de jaarwisseling moest TZ in de zaalcompetitie de lastige uitwedstrijd tegen Oost Arnhem spelen. TZ kende een zeer goede start van de zaalcompetitie door 6 keer op rij te winnen. Oost Arnhem begon ook goed, maar had de laatste wedstrijden een dip.

Voor Oost Arnhem kwam de onderbreking dus misschien wel op het goede moment, waar TZ net zo lief was door gegaan. Uiteindelijk zou het er om gaan of de ploeg van Iwan Hazendonk alles uit zijn mogelijkheden zou halen. De eerste twee goals waren van TZ via Randy Bruintjes. Na de vakwissel scoorde Oost Arnhem snel weer twee keer tegen. Dit beeld was uiteindelijk tekenend voor de eerste helft. Het eerste verdedingsvak had de zaken goed op orde en onderschepte regelmatig de bal, dat gaf het eerste aanvalsvak veel kansen. Wanneer de vakken van functie waren gewisseld, was de druk onvoldoende om Oost Arnhem van het scoren af te houden en het aanvalsvak was nog zoekende. Ondanks dat het spel nog veel beter kon was er toch een voorsprong van 11 – 13.

Zelfde beeld
In de tweede helft was bij de start het beeld hetzelfde. Dit veranderde na een wissel van Oost Arnhem. Het vak wat de zaken verdedigend goed onder controle had kreeg het lastiger. Oost Arnhem beet zich steeds meer vast in de wedstrijd waar TZ afgelopen zaterdag veel te weinig tegenover over zette. TZ kon niet loskomen van Oost Arnhem, maar speelde ook vooral tegen zichzelf. Oost Arnhem bleef scoren en besliste de wedstrijd (eindstand 27-21)

Revanche
Volgende week is de eerste mogelijkheid op revanche. Uit tegen KVZ zal TZ moeten laten zien dat het de wedstrijd tegen Oost Arnhem goed geanalyseerd heeft en dat het als team de strijd aan gaat. Ondanks de nederlaag staat de ploeg nog steeds bovenaan en hebben eerdere wedstrijden laten zien dat ze tot veel in staat is.