Hilda van der Stok van de stichting Jabulani Kids Zimbabwe heeft zojuist de cheque ontvangen van Arjan Dam, plaatsvervangend directeur van de Martin Luther King-school.
Hilda van der Stok van de stichting Jabulani Kids Zimbabwe heeft zojuist de cheque ontvangen van Arjan Dam, plaatsvervangend directeur van de Martin Luther King-school.

Cheque voor Jabulani Kids Zimbabwe

Algemeen Jeugd

door Rob Klaassen

Vrijdag 23 december was het voor basisschool Martin Luther King in Maartensdijk een feestelijke dag: een jaar van intensief bezig zijn met activiteiten voor de Stichting Jabulani KIds Zimbabwe kon worden afgesloten met de overhandiging van een cheque van 1250 euro en werden de activiteiten letterlijk afgerond.

De actie had tot doel een operatie aan beide handen van Innocent Fana dichterbij te brengen. Namens de Stichting nam een blije Hilda van der Stok de cheque in ontvangst. Met de cheque is de helft van het geld voor de operatie binnen gekomen.

Stichting
De Stichting Jabulani Kids steunt het King George VI (KGVI) centrum in Zimbabwe. Bij het KGVI centrum wordt onder meer revalidatie, huisvesting en lager- en middelbaaronderwijs gegeven aan kinderen uit heel Zimbabwe. Deze kinderen zijn tussen de drie en achttien jaar en lichamelijk gehandicapt of slechthorend. In dit centrum wonen meer dan honderd kinderen. Elke dag voegen zich nog eens tweehonderd kinderen bij om onderwijs te kunnen volgen.

Innocent Fana
Het project van de Martin Luther Kingschool richtte zich specifiek op een leerling Innocent Fana. Innocent is een wees, woont, revalideert en gaat naar school in het KGVI. Door een aandoening zijn beide handen van hem vergroeid. Met een operatie kunnen zijn handen wat meer recht worden gezet. Hij kan ze dan beter gaan gebruiken bij het eten, schrijven e.d. In iedere klas is voor deze actie de foto van Innocent opgehangen met daarbij een collectebus waarmee gespaard kon worden voor de operatie. In de collectebus kwam dus al het geld dat werd gespaard en waar ook het geld van diverse acties in kwam. Zo is in de loop van het jaar een band met Innocent ontstaan. Iedereen hoopt dat met de hulp van dit geld Innocent in 2017 zal kunnen worden geopereerd.