Ruime belangstelling voor wandelen voor een goed doel.
Ruime belangstelling voor wandelen voor een goed doel.

Verrassend resultaat bij Winterwandeling

Algemeen Natuur & Milieu

Woensdag 28 december organiseerde het Woord en Daad comité Soest e.o. voor de 12e keer een winterwandeling. De opbrengst van dit evenement was verrassend: er werd ruim 2100 euro vergaard voor het project 'Cashew, de noot aan de man'.

Een deelnemer vertelde: 'Het was wel behoorlijk mistig; dat zorgde voor een mooi sfeerplaatje. Midden in het bos was er een stop, daar werden heerlijke oliebollen geserveerd. Maar liefst 800 oliebollen gingen over de toonbank. Daarna was er een stop met muziek, een panfluit, een dwarsfluit en een blokfluit speelden en we konden allemaal meezingen. Een stukje verder kwamen we hoornblazers tegen, dat was echt heel mooi. Het was wel donker aan het worden, maar dat maakte niets uit, het pad was helemaal verlicht door kleine kaarsjes, een sprookjesachtig gezicht. Tegen 17.30 uur waren we terug in de Kuyl van Drakesteyn waar we hebben genoten van een kom heerlijke erwtensoep'.

Opbrengst
Het comité kijkt terug op een prachtig evenement, met een netto opbrengst van ruim 2100 euro, dat besteed wordt aan het project 'Cashew, de noot aan de man'; een project gericht op inkomensverbetering van boeren in Burkina Faso en Benin. De netto opbrengst wordt verdubbeld door de Nederlandse overheid.
(Marijke de Jongste)