Logo vierklank.nl
Leerlingen van De Werkplaats zijn trots op de opbrengst van de kerstmarkt. (foto Eegje Pestel)
Leerlingen van De Werkplaats zijn trots op de opbrengst van de kerstmarkt. (foto Eegje Pestel)
Jeugd

Werkplaats helpt school in Ghana

Dankzij het harde werken van de leerlingen van basisschool De Werkplaats in Bilthoven, hun medewerkers en de ouders, komt de droom van het schoolhoofd van Corsa school uit: een bibliotheek op de basisschool in Sefwi Bekwai in Ghana.  

De gezellige kerstmarkt, die 21 december plaatsvond op deze basisschool van De Werkplaats Kindergemeenschap was een groot succes. Veel ouders en grootouders bezochten de markt en er is een ontzettend groot bedrag verdiend door de kinderen met het verkopen van zelfgemaakte koekjes, kerststallen, prachtige versierde kaarsen, grappige kerstkaarten, kinderboeken etc. De opbrengst van de kerstmarkt is maar liefst 2648,48 euro en komt ten goede aan de stichting Ghanaschoolsupport.

Oprichters
De oprichters van stichting Ghana schoolsupport (John en Indra van Deemter en Samuel Sampene Ampofo) hebben de kinderen van groep 3 t/m 8 op 7 december verteld over hun reis in Ghana, hun stichting en de wens van het schoolhoofd. Tijdens de presentatie die in de grote zaal van de WP gehouden werd leerden de kinderen o.a. door middel van quizvragen over het leven van hun leeftijdsgenoten in Ghana. Eén vraag ging over het tanden poetsen: kinderen moesten blijven zitten voor antwoord a. kinderen in Ghana hebben een heel sterk gebit en hoeven hun tanden niet te poetsen of ze gingen staan voor het juiste antwoord b. kinderen poetsen hun tanden met zout, houtskool en bananenschil.

Ideeën
Na de presentatie kwamen er allemaal ideeën naar boven en heeft iedereen zich fantastisch ingezet. Indra van Deemter, de voorzitter van de stichting is ontzettend blij dat ze het schoolhoofd van Corsa school kan vertellen dat hij in 2017 een bibliotheek kan bieden aan zijn 500 leerlingen: 'We zullen iedereen van de Werkplaats op de hoogte houden van de vorderingen, dat hebben ze wel verdiend. Wilt u meer informatie? Ga dan naar onze website www.ghanaschoolsupport.org'.

Meer berichten