Afval in 2017

Algemeen Kunst & Cultuur

De Afvalkalender voor 2017 ligt weer klaar op de bekende locaties en is ook te vinden op de website van de gemeente. Vanaf 1 januari scherpt de Milieustraat de regels aan voor het aanleveren van bouw- en sloopafval. En in het nieuwe jaar begint de gemeente ook met de betere inzameling van gescheiden afval.

De afvalkalender voor het komende jaar vindt men op www.debilt.nl/afval. Ook is een papieren exemplaar af te halen bij: de receptie van het gemeentehuis, de bibliotheek en de Schutsmantel in Bilthoven, bij de Milieustraat en Servicecentrum MENS De Bilt in De Bilt, bij de Vierstee en Dijckstate in Maartensdijk, bij de Groene Daan en Firma Van der Neut in Groenekan, bij Perron Peet en het Dorpshuis in Hollandsche Rading en in het dorpshuis in Westbroek.

Nieuwe regels
Met ingang van 1 januari 2017 wordt ongescheiden bouw- en sloopafval bij de milieustraat geweigerd. In de tweede helft van 2017 vervangt de gemeente stapsgewijs de bovengrondse containers door ondergrondse. Ook wordt de PMD-zak vervangen door een PMD-bak. Inwoners worden hierover apart geïnformeerd. Een betere afvalscheiding zorgt ervoor dat met elkaar de jaarlijkse hoeveelheid restafval in het jaar 2020 wordt teruggebracht van 200 naar 100 kilo per persoon.