Het repareren van een heggenschaar kost aardig wat moeite. (foto Anne Marie Gout)
Het repareren van een heggenschaar kost aardig wat moeite. (foto Anne Marie Gout)

Repair-café en Kerstmarkt bij de WVT

Algemeen Algemeen

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang bij de WVT in Bilthoven. De jaarlijkse kerstmarkt met tweedehands kerstartikelen trok weer veel belangstelling. Bij opening stond er een grote rij wachtenden, die als eersten de kans wilde hebben om mooie kerstartikelen uit te zoeken.  

Tegelijkertijd was er, in verschillende ruimtes van het gelukkig over een ruim gebouw beschikkend buurthuis, een druk bezocht Repair café. Daar kwamen zo'n 70 deelnemers op af met veel elektronische apparaten, zoals waterkokers, koffiezetters, stofzuigers, lampen en muziekapparatuur. En er kwamen ook mensen binnen met kledingreparaties of een kapotte fiets.

Dankbaar
Vrijwilliger Hardy van der Vlugt was een goed uur bezig met een heggenschaar die niet goed functioneerde. Samen met de eigenaar haalde hij de heggenschaar eerst helemaal uit elkaar om alles van binnen goed schoon te maken, en met een hogedrukreiniger nog extra schoon te blazen. Toen ze hem vervolgens weer in elkaar zetten deed hij helaas niets meer. Gelukkig bleek dit slechts te komen doordat de schakelaar geen contact maakte. Toen ook dat verholpen was, deed de heggenschaar het weer voor 100 procent en verliet de eigenaar dankbaar en vol waardering het pand. Het volgende Repaircafe Bilthoven is op zaterdag 28 januari 2017.   (Sofie Bakker)