Met een donatie van 6.000 euro kan de speeltuin bij de Merellaan/Koekoekslaan tot grote vreugde van de wijkbewoners opgeknapt worden.
Met een donatie van 6.000 euro kan de speeltuin bij de Merellaan/Koekoekslaan tot grote vreugde van de wijkbewoners opgeknapt worden.

De Ronde Tafel doneert voor speeltuin

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Vrijdag 9 december was een belangrijk moment voor de bewoners van de Merellaan/ Koekoekslaan in Bilthoven. Dankzij de opbrengst van de Biltse Zeepkistenrace werd door Chris Limbach, voorzitter van De Ronde Tafel, 6.000 euro overhandigd aan de initiatiefnemers voor een nieuwe speeltuin, in aanwezigheid van wethouder Madeleine Bakker-Smit en Miranda de Freitas (wijkcontactambtenaar) van gemeente De Bilt.

De Bilthovense serviceclub De Ronde Tafel organiseert elk jaar een evenement waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. De afgelopen jaren was dit evenement de succesvolle Biltse Zeepkistenrace. Bij elke editie werd enthousiaster gereageerd en ondertussen is de race uitgegroeid tot een familiefestijn dat niet meer weg te denken is in gemeente De Bilt. Ronde Tafellid Wouter Arent vertelt: 'Dit jaar verrijkten wij het evenement met een BMX-pumptrack, zodat ook de oudere jeugd zich kon vermaken tijdens de race. Het hele festijn ontwikkelt zich zo verder tot een dag voor het hele gezin. Zodoende hebben wij dit jaar een leuk bedrag kunnen ophalen tijdens de festiviteiten, bedoeld voor een nieuwe speeltuin aan de Merellaan/ Koekoekslaan'.

Vriendschappen
Marloes Roffel en Inge Derks, bewoners van de Merellaan/ Koekoekslaan, waren niet zo gecharmeerd van de speeltuin in hun wijk en wilden graag nieuwe speeltoestellen. Marloes Roffel: 'Zoals je wel kunt zien, zijn de toestellen oud en gammel. Via de gemeente kwamen wij in contact met De Ronde tafel'. Wouter Arent vult aan: 'De Ronde Tafel vond dit een goed initiatief en zodoende hebben wij geld ingezameld tijdens de Zeepkistenrace. Het doel van de opbrengst is om kinderen achter de computer vandaan te halen en hen weer lekker buiten te laten spelen, met vriendjes. Immers, als je altijd achter de computer kruipt, sluit je geen vriendschappen. En natuurlijk is buitenlucht en beweging ook altijd beter voor het kind. Via de kinderen ontmoeten de ouders elkaar ook. Wij hopen dat zodoende ook tussen buurtbewoners een hechte band ontstaat'.

Dubbel
Ook de gemeente De Bilt zit niet stil om dit initiatief te ondersteunen. Miranda de Freitas van gemeente De Bilt verdubbelt het bedrag naar 12.000 euro. In januari zal een begin worden gemaakt met de inrichting van de speeltuin. De Freitas: 'In de nieuwe speeltuin komt onder andere een schommel, een glijbaan en een trapveldje, zodat de kinderen lekker kunnen voetballen. Verder worden wat struiken rond de speeltuin gesnoeid, zodat de ouders altijd een oogje in het zeil kunnen houden op hun kinderen'.