De kampioenen met coach. (foto Jelle Hovinga)
De kampioenen met coach. (foto Jelle Hovinga)

Irene MB1 wint weer van Allvo

Algemeen Sport

Tegenstander Allvo kon in de wedstrijd tegen het ontketende Irene, dat vrijuit kon spelen geen tegenstand bieden. Gevolg was dat Irene alle vier de sets won, waarbij Allvo MB1 niet boven de tien wedstrijdpunten per set kwam.

'We hebben zeer gemakkelijk gewonnen', aldus coach Erna Everaert: 'Allvo won nog geen set in de competitie en bij ons dus ook niet. Dikke 4-0. De meiden bleven ondanks de zwakke tegenstand goed bij de les. Wij verheugen ons op een zwaardere competitie. In de tweede competitiehelft spelen we in de topklasse. Ik heb hier hoge verwachtingen van omdat we dan meer tegenstand krijgen'. Door deze winstpartij met nog twee wedstrijden te gaan voor het einde van de halve competitie zijn de meiden van Irene MB1 op maandagavond 21 november al kampioen geworden. Zij waren vanaf dat moment niet meer in te halen.

Topklasse
De Irene meiden hebben er de laatste twee wedstrijden geen gras over laten groeien en de zegereeks voortgezet. Thuis in de Kees Boekehal wint Irene op 26 november van VCV MB1 uit Veenendaal ook weer met 4-0. De laatste wedstrijd 3 december in Almere, speelde Irene wederom tegen VC Allvo MB1, waarbij de Irene-meiden weer alle vier de sets wonnen. Dat de Irene meiden zeer gemotiveerd zijn, blijkt in de tussentijdse trainingen, waar ze schijnbaar met het grootste gemak maar zeker met plezier zeer intensieve oefeningen doen. Irene MB1 sluit de eerste seizoenshelft in de hoofdklasse af zonder een set verlies en promoveert naar de Topklasse.