Sint, zijn helpers, de pakjeszakken en de fietsjes zijn gearriveerd.
Sint, zijn helpers, de pakjeszakken en de fietsjes zijn gearriveerd.

Sinterklaas bezoekt Wereldwijs

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Sinterklaas bracht met hulp van de Stichting Mens en zijn Natuur een heel bijzonder cadeau mee op zijn verjaardag naar basisschool Wereldwijs in Bilthoven: fietsjes en loopfietsjes voor de leerlingen van Wereldwijs.

Zo'n groot cadeau past natuurlijk niet achterop het paard, dus moest er een zeecontainer van de stoomboot worden gehaald. En als er iets met containers moet gebeuren, dan bel je natuurlijk de firma Kuus uit De Bilt.

Gejuich
Onder luid gejuich van de ouders en kinderen van Wereldwijs, de peuters van Kinderopvang De Steenuiltjes, de mensen van Reinaerde en nog veel meer toeschouwers uit Het Lichtruim werd de 'zee'-container vol pakjes én de Sint met zijn Pieten door de firma Kuus maandagochtend afgeleverd bij Het Lichtruim. De hele container was volgepakt met kleine pakjes voor de kinderen. Grote verrassing waren ook een heleboel prachtig groene loopfietsjes en kleine fietsen voor de onderbouwleerlingen.

Fietsen
Directeur Annemarie Hoornsman vertelt: 'De leerkrachten hebben het plan om alle kinderen op school goed te leren fietsen. Wereldwijs had echter niet voldoende fietsjes om het plan uit te voeren. De fiets is niet alleen mooi speelgoed, maar ook een handig vervoermiddel. Steeds minder kinderen leren goed fietsen, ze zitten teveel op de autoachterbank, spelen minder buiten. Verkeersveilig leren fietsen is dan niet zo vanzelfsprekend. We zijn dan ook heel erg blij dat de Stichting Mens en zijn Natuur heeft geholpen zodat er nu voldoende fietsen en loopfietsen zijn om de kinderen naar hartenlust te laten fietsen op het grote schoolplein. In combinatie met de verkeerspakketten van VVN (inclusief stoplichtjes en zebrapaden) gaan we het komend jaar flink aan de slag met de kinderen. Dank u Sinterklaas'.