Logo vierklank.nl
Het briljanten bruidspaar met burgemeester Bas Verkerk.
Het briljanten bruidspaar met burgemeester Bas Verkerk.
Ouderen

Burgemeester feliciteert briljanten bruidspaar

door Guus Geebel

Op maandag 5 december kwam burgemeester Bas Verkerk de heer en mevrouw Hardeveld-de Groot feliciteren met hun vijfenzestigjarig huwelijksjubileum. Het echtpaar trouwde 5 december 1951 in het stadhuis van Utrecht. Truus de Groot is geboren en getogen in Utrecht, Ries Hardeveld is een echte Biltenaar. Zij is 85 en hij 89 jaar oud.

Het bruidspaar leerde elkaar kennen in Utrecht. Truus was daar toen filiaalhoudster van een Lubro broodwinkel aan de Verlengde Hoogravenseweg. Ze werkte al vanaf haar zestiende in de zaak en deed in april 1949 examen voor handelskennis en vakbekwaamheid. Lubrodirecteur Kees Schmidt vroeg haar of ze filiaalhoudster wilde worden. 'Op 17 februari 1951 was er tompoezendag in de winkel en kennismaking met mejuffrouw de Groot.' Ries Hardeveld werkte als wever in dezelfde straat bij weverij Van Heuzen. 'Op 2 april kwam hij vragen of ik met hem uit wilde gaan. Ik zei nee, want op 3 april heb ik balans.' Op 5 april zijn ze alsnog uitgegaan en sloeg de vonk over. Op 5 december van dat jaar trouwden ze

Het jonge echtpaar kreeg na eerst ingewoond te hebben woonruimte in de Jasmijnstraat in De Bilt. Ries en Truus kregen twee zonen en twee dochters. Er zijn negen kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Ze verhuisden verschillende malen binnen de gemeente. Ruim twaalf jaar geleden gingen ze naar de Kometenlaan in Bilthoven. Na hun trouwen moest Truus Hardeveld stoppen met werken. Toen de kinderen naar school gingen is ze weer gaan werken als caissière bij V en D en bij Simon de Wit. Ries Hardeveld werkte vanaf 1952 in de keuken van ziekenhuis Berg en Bosch en later in het Academisch Ziekenhuis Utrecht. Truus speelt al 36 jaar bingo. Ze heeft toneel gespeeld en in een koor gezongen. Het 65-jarig huwelijksfeest vieren ze met 35 personen op 11 december in restaurant Bij Hen in Achterwetering. 'Dan is ook een zoon 35 jaar getrouwd, dus samen honderd jaar.' Naast bloemen van de gemeente werden felicitaties ontvangen namens Koning Willem-Alexander en de commissaris van de Koning.

Meer berichten