Basistechniek aanleren.
Basistechniek aanleren.

ONS houdt open lesmiddag

Algemeen Jeugd

Leerlingen van basisscholen uit de omgeving van Bilthoven zijn afgelopen woensdag te gast geweest op de ONS mavo. Ze mochten proefdraaien bij verschillende lessen. Zo gingen ze een kerstster maken van aluminium voor in de kerstboom bij techniek en kleuren mengen bij scheikunde.

De leerlingen zijn vooral benieuwd naar de verhalen van de huidige leerlingen: 'Zijn ze hier aardig? Zijn er ook leuke activiteiten buiten de normale lessen? En bovenal 'zijn er leuke lessen?'. Na afloop roepen de leerlingen uit basisschoolgroep 8 enthousiast dat ze het leuk vonden om echt wat te dóen. Ouders keren na een rondleiding terug in de aula: 'Het voelt meteen bekend hier omdat het niet zo groot is, ik voel me al meteen thuis', aldus één van de ouders.

Als deze leerlingen naar de brugklas gaan is de ONS niet langer ONS mavo, maar wordt Aeres mavo Bilthoven. Dat betekent voor de nieuwe leerlingen dat ze extra mogelijkheden krijgen. Zo kunnen de leerlingen straks kiezen voor topprogramma's en is er extra aandacht voor taal

(Peter van Esschoten)

Kleuren mengen in witte jassen.