Logo vierklank.nl
v.l.n.r. Albert Loedeman, Wijnand Kok, Rijk van Vorst, Chris van Hasselt en Jur Rijksen maken deel uit van het 100-koppige koor Con Forza.
v.l.n.r. Albert Loedeman, Wijnand Kok, Rijk van Vorst, Chris van Hasselt en Jur Rijksen maken deel uit van het 100-koppige koor Con Forza.
Kunst & Cultuur

Kerstconcert in Oude Kerk Zeist

Dinsdag 13 december brengt het Christelijk Mannenkoor Con Forza uit Woerden kerstliederen ten gehore in de Oude Kerk in Zeist. Een aantal leden van het 100-koppige koor komt uit Maartensdijk, Groenekan en Zeist. Naast koorzang is in het programma ruimte voor samenzang. Ook Jong Forza zal van zich laten horen.

door Walter Eijndhoven

Het koor staat garant voor een sfeervolle avond waar de advents- en kerstliederen in alle toonaarden worden bezongen. Jur Rijksen uit Maartensdijk en koorlid beaamt dit ten volste: 'Dat klopt. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Elke dinsdag gaan wij met 6 mannen uit Maartensdijk en Groenekan naar Woerden, om met het koor te repeteren. Eén keer in de maand is het dan feest en geven wij, meestal in Woerden, een concert. In de maand december geven wij zelfs driemaal een concert'. Op dinsdag 13 december wordt ook Zeist aangedaan voor een kerstconcert. Wijnand Kok, ook uit Maartensdijk: 'Helaas konden wij geen goede locatie vinden in Maartensdijk of Groenekan. Dus hebben wij iets verder gezocht. En zo kwamen wij dus in Zeist terecht. De Oude Kerk aan de 1e Dorpsstraat had wel plek voor een koor van honderd man. Leuk, om eindelijk eens een concert te geven voor eigen publiek. Wij hopen natuurlijk dat velen uit gemeente De Bilt naar ons komen luisteren'.

Divers programma
Voor het concert in Zeist heeft het koor, dat onder leiding staat van dirigent Bert Moll (bekend van het Urker Mannenkoor), een divers programma ingestudeerd. Tussen het zingen door wordt nog een meditatie verzorgd door ds. Geert Lustig, predikant van de Hervormde gemeente Zeist, met als titel: 'De hemel op aarde'. Begeleiding van het koor vindt plaats door Wim de Penning, orgel en sopraan Willemijn de Munnik. De jongerengroep van het koor geeft tussendoor ook acte de présence met een aantal liederen. Rijksen: 'Het orgel in de kerk van Zeist is van dezelfde bouwer als die van de Domkerk in Utrecht. Dit orgel staat dus altijd garant voor een goed geluid'. Aan het eind van het concert is een collecte voor Stichting ZOA, voor de slachtoffers in Haïti. Op woensdag 21 december wordt nog een concert gegeven door drie koren, bestaande uit 400 mannen, in Tivoli aan het Vredenburg in Utrecht.

Het concert vindt plaats in de Oude kerk, 1e Dorpsstraat 1, 3703 HE Zeist. De avond begint om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden via www.koorconcerten.nl

Meer berichten