Logo vierklank.nl
Dick van Dijk wordt 'opgebracht'. (foto Aneo Koning).
Dick van Dijk wordt 'opgebracht'. (foto Aneo Koning).
Algemeen

Brandweerman neemt afscheid

Afgelopen zaterdag was het een behoorlijk tumult in de Lindelaan in Groenekan. Met veel kabaal werd Dick van Dijk 'overvallen' door zijn collega's en met een 'old timer' van de Hilversumse brandweer meegenomen voor een afscheidsetentje in Loosdrecht.

Dick van Dijk bereikte afgelopen week zijn 65ste verjaardag en vond dat een mooie aanleiding om na ruim 28 jaar vrijwillige brandweer te stoppen met de actieve brandweerdienst. Dick werd op 1 september 1988 als Aspirant Brandwacht aangesteld en doorliep vlot de opleidingen tot Brandwacht, Brandwacht 1ste klasse en in 1991 werd hij aangesteld als Hoofdbrandwacht. Daarnaast is Dick ook nog opgeleid tot brandweerchauffeur / pompbediende.

Oefenavonden
Dick heeft in die 28 jaar ca. 1100 oefenavonden bezocht om zijn kennis en vaardigheden op peil te houden door het volgen van de reguliere oefeningen en speciale gerichte herhalingsoefeningen. In die 28 jaar heeft hij ongeveer 300 incidenten bestreden, van kleine bosbrandjes tot woning- en boerderijbranden en hulpverlening bij verkeersongevallen. En al die ervaring gebruikt hij nu nog bij de studie begeleiding van nieuwe brandweerchauffeurs. Dick heeft ook nog met veel enthousiasme meegedaan met de brandweerwedstrijden. Hoogtepunt daarbij was het bereiken van de landelijke finale in de 112 klassen met de (Groenekanse) van Asseltploeg. Dick was ook 25 jaar voorzitter van de personeelsvereniging van de Vrijwillige Brandweer Groenekan. De Groenekanse Brandweer zal deze vrolijke, veelzijdige en altijd klaarstaande brandweerman gaan missen.  (Jaap van Es)

Meer berichten