Logo vierklank.nl
De komische eenakter Gianni Schicchi in theater Het Lichtruim te Bilthoven.
De komische eenakter Gianni Schicchi in theater Het Lichtruim te Bilthoven.
Kunst & Cultuur

Weer Opera in Bilthoven

En alweer had Het Lichtruim een heuse operavoorstelling in huis: na de voorstelling van Smetana's Verkaufte Braut in 2015 was dit jaar een heuse Puccini-opera aan de beurt.

Met veel succes werd afgelopen zondag de komische eenakter Gianni Schicchi opgevoerd, weliswaar met piano in plaats van orkest, maar pianist Thijn Vermeulen wist een waar palet aan orkestklanken tevoorschijn te toveren.

Een cast van jonge, beginnende operazangers, de een met meer ervaring dan de ander, was in slechts luttele dagen onder de kundige en gepassioneerde leiding van de ervaren Bilthovense operadirigent Peter Schlamilch samengesmeed tot een hecht muzikaal ensemble, dat de zeer gecompliceerde partituur van Puccini met bijna jeugdige overmoed verdedigde in de lastige akoestiek van het Lichtruim.

Koopman
Sterren van de middag was zonder meer de hoofdrolspeler, Bruno Resende, de bariton die, verkleed als de zojuist overleden steenrijke koopman Buoso Donati, de volkomen uit de hand lopende familieruzie over diens erfenis alleen nog maar verergert door een nieuw testament op te laten stellen, waarbij hij zichzelf allerminst vergeet.

Regie
De stem van sopraan Rosemary Carlton-Willis straalde in de beroemde aria O, mio babbino caro en haalde daarmee een opendoekje van het publiek. De aanstekelijke regie van Nelly Vogler completeerde het geheel en deed de enthousiaste toehoorders alweer uitkijken naar het volgende operaproject van deze bezielde groep jonge zangers.

Meer berichten