Logo vierklank.nl
De gezamenlijke bijdragen vormden een afwisselend en contrastrijk concert. (foto Henk Zandvliet)
De gezamenlijke bijdragen vormden een afwisselend en contrastrijk concert. (foto Henk Zandvliet)
Muziek

Zang Veredelt in swingend concert

Afgelopen zaterdag gaven de Koninklijke Biltse zangvereniging Zang Veredelt en de Utrechtse Afrikaanse zanggroep Kaxexe een concert in de Opstandingskerk in Bilthoven. Een avond vol contrasten, maar de mooie, ingetogen klank van de oudste vereniging van De Bilt (130 jaar) en de uitbundige liederen van Kaxexe verdroegen elkaar uitstekend.

Zo werd een prachtig klassiek programma, met werken van Händel tot Elgar speels afgewisseld met Zuid-Afrikaanse traditionele gezangen, de laatste a capella en geleid door een vurige Afrikaanse dirigent die met krachtige en besliste bewegingen zelfs de zaal wist mee te laten zingen in een inheemse Congolese taal.

Jitte Roosendaal, voorzitter van Zang Veredelt, praatte het programma op humoristische en vlotte manier aan elkaar en mag trots zijn op een koor dat na het aantreden van de nieuwe dirigent Paul Krijnen volgens velen in kwaliteit is vooruitgegaan. Sommige tempi konden nog wat vloeiender zijn en de klank af en toe nog wat intenser, maar al met al bewijst Zang Veredelt dat het koor, ondanks dat nieuwe leden in alle stemgroepen welkom zijn, nog steeds springlevend is.       (Peter Schlamilch)

Meer berichten