FC De Bilt won ook van SV Loosdrecht. (foto Henk Willemsen)

FC De Bilt continueert zegereeks

Op 26 november stond voor FC De Bilt voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd tegen SV Loosdrecht op het programma. Kon FC De Bilt de mooie reeks aan overwinningen voortzetten en kon Mike Versloot zijn 100e competitiedoelpunt in het eerste van FC De Bilt maken?

De wedstrijd begon een kwartier later: voorafgaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen voor het onverwachte overlijden van Norbert Sparnaay, voormalig keeper van FC De Bilt. Al na drie minuten had Loosdrecht uit een corner de boel wakker geschud door de 0-1 in te prikken. Het duurde tot de 24e minuut eer FC De Bilt de zaak weer had rechtgezet. Uit een schitterende aanval scoorde Vincent van Bueren na een assist van Mike Versloot de gelijkmaker. Voor rust was De Bilt duidelijk sterker en het was wachten op de 2-1, maar die bleef uit en de ploegen gingen met een gelijke stand aan de thee.

Plek
Na rust hadden de toeschouwers hun plek nog niet goed ingenomen of Mike Versloot omspeelde de keeper en tikte zijn 100e competitiedoelpunt in het net. Daarna moest Loosdrecht alles op alles zetten en met behoorlijk spel lukte het hen om enkele keren aardig in de buurt van de Biltse keeper te komen, maar die hield vrij eenvoudig zijn doel schoon. In de omschakeling was De Bilt diverse keren gevaarlijk, maar helaas gingen de aanvallers niet efficiënt genoeg om met de kansjes. Vlak voor tijd speelde Tom Karst zich goed vrij, maar zijn mooie schot vloog rakelings over het doel. De 90e minuut verscheen op het scorebord en de eindstand bleef 2-1.

A.s. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen DHSC op het programma.