V.l.n.r. 't Kompas (535,50 euro), Martin Luther Kingschool (2698,48 euro), Bosbergschool (1126,92 euro), School met de Bijbel (1611,68 euro) en obs De Kievit (1507,13 euro).
V.l.n.r. 't Kompas (535,50 euro), Martin Luther Kingschool (2698,48 euro), Bosbergschool (1126,92 euro), School met de Bijbel (1611,68 euro) en obs De Kievit (1507,13 euro).

Sparen voor je School- actie een groot succes

Algemeen Algemeen

door Henk van de Bunt

In de Jumbowinkel aan het Meartensplein in Maartensdijk vond vrijdag 18 november de feestelijke uitreiking plaats van de 'Sparen voor je School'-actie. In totaal werd er door Jumbo in Maartensdijk een budget van 7500 euro verdeeld onder deelnemende basisscholen.

Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de scholen een bedrag dat besteed kan worden aan spel- en leermaterialen. Basisschool Maarten Luther King uit Maartensdijk ontving de meeste punten van klanten van Jumbo en ontving hierdoor een bedrag van bijna 2700 euro. In totaal deden er 5 scholen uit Maartensdijk en omgeving mee aan de actie. Uiteindelijk ontving iedere school een bijdrage voor de aanschaf van spel- en leermaterialen.

Succes
De 'Sparen voor je School' actie was een doorslaand succes. In totaal werden er in Maartensdijk maar liefst 32000 schoolpunten toegewezen aan lokale basisscholen. Na afloop van de actie is het beschikbare budget (7500 euro) op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. Arjan Dam (Basisschool Maarten Luther King) is zeer verheugd met het bedrag: 'Met dit geld kunnen wij onze muziek - en technieklessen een extra impuls geven. Wij gaan het geld gebruiken voor de aanschaf van muziekinstrumenten en Knex. Het bedrag is hoger dan wij hadden verwacht. Waarschijnlijk blijft er ook nog een bedrag over om te besteden aan tuingereedschap. Vrijdag heeft groep 6 bloembollen gepoot in onze schooltuin. Als de bollen komend voorjaar uitkomen moet de schooltuin wel goed onderhouden worden.

Wij willen Jumbo Farenhorst en (niet te vergeten) onze ouders bedanken voor hun bijdrage. Veel ouders hebben zich ingezet om alle ingeleverde bonnen te activeren, een hele klus. Zonder de hulp van onze ouders hadden wij nooit zo'n mooi bedrag bij elkaar kunnen sparen'.

Knoop
Ook Gert Meerkerk reageert namens de (Basis-)School met de Bijbel in Maartensdijk enthousiast: 'De opbrengst van de Jumbo-actie was voor ons echt een verrassing. Meer dan 1600 euro kwam er binnen. Een heel mooi initiatief van Jumbo Jelle Fahrenhorst om hieraan mee te doen. We zijn druk bezig om ons schoolplein te vernieuwen wat betreft de speeltoestellen. Of de Jumbo-euro's daarnaar toe zullen gaan, weten we nog niet. We oriënteren ons nog op het aanbod via de webwinkel. Het geld kan op zoveel zinvolle manieren worden besteed. Die knoop is voor onze school nog niet doorgehakt. Greetje Klein Gotinkk van Basisschool 't Kompas (Westbroek) denkt aan een nieuw leuk speeltoestel: 'Wij zijn als 't Kompas heel blij met de 535,50 euro, die er voor ons bij elkaar gespaard is bij de actie van de Jumbo en bedanken iedereen daar heel hartelijk voor. Wij willen heel graag nog een leuk speeltoestel voor ons nieuwe schoolplein en dat gaan we nu bekijken of dat met dit bedrag lukt. In ieder geval zullen wij dit bedrag goed besteden. En wij bedanken de Jumbo dat zij dit met deze actie mogelijk maken voor ons'.

Kievit en Bosberg
Yvonne Leijendekkers vertegenwoordigde samen met Etty Drenth de Maartensdijkse Kievitschool: 'Dankzij alle ingeleverde bonnetjes en het invoeren van de codes door onze leerlingen en ouders hebben wij een enorm bedrag bij elkaar gekregen. Voor dat bedrag zal met name constructiemateriaal besteld worden, voldoende voor iedere groep. Wat het precies gaat worden zullen wij nog aan de Jumbo laten weten. Dit alles is uiteraard mogelijk gemaakt door Jumbo Maartensdijk; heel erg bedankt voor deze mooie actie'. Directeur Ronald de Moor van de Bosbergschool in Hollandsche Rading tenslotte: 'De Bosbergschool heeft weken lang gespaard met ouders en kinderen. Het was een leuke wedstrijd zeker omdat je weet dat iedere inspanning ook beloond wordt. We zijn ontzettend blij dat Jumbo ons de kans heeft gegeven om weer iets te investeren voor ons schoolplein. We zijn al druk aan het kijken of het benzinestation haalbaar is. Hoe leuk zou het zijn als je de kleuters straks hoort zeggen dat ze niet naar binnen kunnen omdat ze geen brandstof meer hebben. Helaas is onze prijs niet toereikend dus als er iemand die dit leest nog een gift wil geven dan zijn we daar super blij mee. Jumbo, ouders en kinderen bedankt'.