Salvodames niet opgewassen tegen de top

Het bezoekende Forza was een maatje te groot voor Salvo. Dit jeugdige talentvolle team dat tot de titelkandidaten behoort was op alle fronten beter en drukte dat ook duidelijk uit in de stand. Salvo bleef met een kansloze 0-4 nederlaag achter. De heren van Salvo speelden niet. Hun wedstrijd werd uitgesteld.

De dames boffen niet dat de laatste wedstrijden van de eerste competitiehelft louter tegen de topteams gespeeld moet worden. Gevoegd bij de blessuregolf die nog steeds heerst komt dit de resultaten niet ten goede. Ook nu weer was het klassenverschil al snel duidelijk.  Salvo knokte voor wat het waard was maar dat was slechts genoeg om een beetje bij te blijven in de stand. Met name in de 1e set was het klassenverschil zeer duidelijk. Salvo bleek niet opgewassen tegen de sterke aanval en de enorm flexibele verdediging van de tegenstander. Deze set ging dan ook overtuigend naar de tegenstander met 16-25. In het verdere verloop van de wedstrijd gaf Salvo redelijk partij en kon de tegenstander het spel van de 1e set niet voortzetten. Wel stond Forza alle sets op voorsprong. Vooral in de 3e set wist Salvo goed bij te blijven. Na twee time outs van de tegenstander werd de set echter toch verloren met 21-25. De 2e en 4e set werden verloren met 2 maal 19-25.

Vooral de laatste set was een goede prestatie omdat Salvo toen met al zijn jeugdige talenten speelde. Nadia Speek. Tessa Laarman en Iris de Boer lieten een goede indruk achter. Toch nog winst in deze wedstrijd.

Op 2 december spelen de dames tegen het als laatste geklasseerde Huizen. Hier liggen kansen om weer eens punten te pakken.