De dames van Irene weten van geen ophouden. (foto Ron Beenen)

Irene Dames denderen door

Vrijdag 18 november speelde Irene Dames 1 tegen Zaanstad Dames 3 in Koog aan de Zaan. De vrijdagavond is traditiegetrouw een beruchte avond om te spelen. De wedstrijd ervoor liep uit dus men begon uiteindelijk drie kwartier later, om 22.00 uur.

Ondanks dat Irene er veel zin in had begon het team de eerste set niet goed. De pass kwam niet bij spelverdeelster Sandra Jongerius, die daardoor moeite had om de ballen goed naar de aanvallers te spelen. Daarnaast maakten de Irene dames veel fouten en verloren.(25-22)

De tweede set kwam Irene beter in de wedstrijd. De pass liep goed en ook de set-ups kwamen aan. Irene draaide weer goed en won. (19-25)

Mooie ups
In de derde set begon Irene sterk. Door mooie set ups kon Jorine Rabius de ballen er hard inslaan en zij scoorde bijna alles. Zaanstad had het moeilijk en verloor ook deze set.(11-25).

In de vierde set scoorde Sharon Koele met veel mooie tactische ballen in het achterveld. Er werd vanaf de kant hard aangemoedigd waardoor Irene nog meer energie kreeg. Ook invalster op midden, Jill Daalmeijer speelde goed en sloeg de ballen er heerlijk in. (17-25) Een keurige 3-1 uit overwinning dus voor Irene, ondanks dat de dames even op gang moesten komen. Irene neemt 4 punten mee naar Bilthoven en staat keurig eerste met 34 punten . Zaterdag 26 november om 14.45 uur speelt Irene Dames 1 thuis in de Kees Boekehal tegen USV Protos Dames 2. Protos staat derde met 32 punten. Dus het wordt een spannende wedstrijd.    (Hanneke Groenendijk-Caldenhoven)