Jan-Mark Dorland zorgt ervoor dat winkelen voor de voedselbank zaterdag gemakkelijk wordt. (foto: Hans Lebbe / HLP images)
Jan-Mark Dorland zorgt ervoor dat winkelen voor de voedselbank zaterdag gemakkelijk wordt. (foto: Hans Lebbe / HLP images)

Albert Heijn De Bilt in actie voor de Voedselbank

Algemeen Algemeen

Albert Heijn houdt op zaterdag 26 november een actie voor Voedselbank De Bilt. Klanten wordt gevraagd of zij iets willen kopen voor hun 'dorpsgenoten in nood'.

Het gaat met name om lang-houdbare producten zoals olijfolie, groenten in pot of blik, vis in blik en zoet broodbeleg zoals jam en hagelslag. Na het afrekenen van de boodschappen kunnen klanten de gekochte artikelen achterlaten bij een van de vrijwilligers van de Voedselbank, die ter plekke zijn. 'Albert Heijn De Bilt onderhoudt een goede relatie met de Voedselbank De Bilt, vertelt filiaalmanager Jan-Mark Dorland. 'Op basis van de totale opbrengst die dag, doneert Albert Heijn De Bilt nog eens 10% extra in producten voor de Voedselbank.

De Soroptimisten De Bilt Bilthoven dragen ook hun steentje bij, zij zullen de klanten die producten willen kopen voor de Voedselbank helpen bij de keuze. Met de gedoneerde producten kunnen de circa 68 voedselpakketten (voor 218 personen) weer worden aangevuld.