Sinterklaas opent het pakjeshuis in Bilthoven. (foto Aneo Mario Koning)
Sinterklaas opent het pakjeshuis in Bilthoven. (foto Aneo Mario Koning)

Pakjeshuis geopend

Algemeen Algemeen

Sinterklaas opende afgelopen zaterdag zijn pakjeshuis in Bilthoven. Onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek hield hij rond het middaguur de magische sleutel tegen de deur.

Samen met 3 jonge fans die hem aan het begin van de Kwinkelier hadden ontvangen, de voorzitter van de winkeliersvereniging en de huurdersbelangenvereniging, stapte Sint na de openingshandeling als eerste het Pakjeshuis binnen.

De pieten waren grotendeels verantwoordelijk voor de inrichting van het Pakjeshuis. Omdat de verhuiswagen uit Spanje onverhoopt pech kreeg moesten de pieten een beroep doen op Emmaus Bilthoven. Dankzij hen kon het pakjeshuis helemaal ingericht worden in de trend van Sinterklaas; ouderwets gezellig. Het interieur, zo bleek afgelopen zaterdag uit de reacties,  is voor veel oudere Sintfans een feest van herkenning. Voor de kleintjes is het voornamelijk spannend en intrigerend. De ondernemers in de Kwinkelier en Bilthoven Centrum steunen het initiatief van Sint van harte: 'Daar waar we Sinterklaas kunnen helpen doen we dat', aldus één van de voorzitters. Samen met hem gaan we er een schitterende Sinterklaastijd van maken.

Omgeving
Het pakjeshuis is niet alleen pure nostalgie. Het is ook een dynamische omgeving waar van alles te doen en te beleven is. Driemaal in de week ondernemen de Pieten leuke activiteiten met kinderen. Elke dag zijn er andere 'ondernemende' ZZPieten in het pakjeshuis; van fotopiet tot Piet Baret, van bakpiet tot piet Sportief. Dat maakt een bezoek aan het Pakjeshuis elke keer weer verrassend en leuk. Terwijl de kinderen vermaakt worden in het Pakjeshuis, kunnen (groot-)ouders eventueel hun 'eigen dingen' doen in de Kwinkelier. Maar dat hoeft niet. Ze mogen ook gewoon, onder het genot van een kopje koffie of thee, op een stoeltje meegenieten.  (Josta Koot)