Logo vierklank.nl

Nova pakt volle buit

Voor de eerste uitwedstrijd van het nog prille zaalseizoen reisde de Nova-selectie naar Deventer, waar werd aangetreden tegen Devinco. Nova speelde attractief, kwam geen moment in gevaar en na een uur sierde de alleszeggende eindstand 13-27 het scorebord.

In de warming up kwam coach Wouter van Brenk voor een last-minute beslissing te staan i.v.m. een blessure: dus startte A1-speler Tim Houtman in de basisacht. Dit betekende het debuut van de 17-jarige junior. 'Zowel de ploeg als ik had alle vertrouwen om met Tim te starten. Belangrijkste voorwaarde is dat zijn basis op orde is: fysiek sterk en verdedigend solide. Hij heeft het prima gedaan en natuurlijk mooi voor hem dat hij ook een doelpunt liet noteren', verklaarde de coach na afloop. Devinco opende in de goed gevulde sporthal de score uit een strafworp en kon aanhaken tot 3-4. Daarna ging Nova niet alleen qua veldspel, maar ook scorend het initiatief nemen. Via 3-9 werd er een 4-13 ruststand bereikt.

Gretig
In de tweede helft toonde Nova zich gretig om door te pakken. Een kwartier voor tijd stond het 7-20 en kwam Coen van Eck binnen de lijnen voor Tim Houtman. Devinco had extreem veel moeite om überhaupt tot schotkansen van afstand te komen en stopte vooral veel energie in voorspelbare en inefficiënte loopacties. Aranka Akkermans had inmiddels met haar bekende verdedigende druk de aanvoerster van Devinco volledig uitgeschakeld en Inge van Eck domineerde daarnaast ook op alle terreinen; scorend, rebounded en scherpe assists uitdelend. Hoogtepunt van de wedstrijd was de korte combinatie onder de korf tussen Richard van der Pas (die deze avond samen met Maarten van Brenk scorend op dreef was) en Coen van Eck. Deze score van laatstgenoemde kreeg (terecht) ook de handen van het thuispubliek op elkaar. Nova bleef scoren en bereikte zo, via 9-24, een mooie 13-27 eindstand. Volgende week ontvangt de Nova-selectie het inmiddels bekende HKC uit Utrecht om 17.50 uur in De Bilt.

Meer berichten