Volop knuffeldieren met hoog aaibaarheidsgehalte.
Volop knuffeldieren met hoog aaibaarheidsgehalte.

Warme Witte Winter Weken in Soest van start

Algemeen Algemeen

Zaterdag 19 november is de eerste dag van het grote familie-winter evenement de Warme Witte Winter Weken bij tuincentrum 't Vaarderhoogt in Soest. Tot en met vrijdag 23 december is het festijn elke dag geopend. 35 dagen aan één stuk vol met winterse gezelligheid en belevenissen.

Elk jaar komen er pakweg 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland om de Warme Witte Winter Weken mee te maken. Het is dan ook een bijzondere gebeurtenis die nergens anders te vinden is. Er is een compleet winkeldorp in Anton Pieck stijl, waarin om de 3 à 4 dagen steeds weer nieuwe winkeliers hun koopwaar aanbieden. Het dorp heeft ook een kerk en een echte molen. Naast het dorp is de levende Kerststal te vinden. Al tientallen jaren één van de mooiste en grootste Kerststallen in het land, compleet met grootvee en heel veel knuffelbeestjes die (onder toezicht) geknuffeld en geaaid mogen worden. Onweerstaanbaar voor kinderen.

Lichtjes
Sinds enkele jaren is er op vrijdagavond Lichtjesavond tot 21.00 uur. Het hele dorp is dan sprookjesachtig verlicht. Vanaf 17.00 uur is er een stamppottenbuffet met diverse soorten stamppot. Lekker eten en tegelijkertijd genieten van het live-entertainment dat op het podium plaatsvindt. Wie mee wil eten moet snel een plekje reservere

Op een speciale plek in het dorp is de hut van de aardige reus Henk de houthakker te vinden. Hier kunnen volwassen én jonge kinderen samen broodjes bakken boven het vuur en knutselwerkjes doen. Tijdens de gehele periode zijn er méér activiteiten voor kinderen. Zelf kaarsen maken of handenarbeid op de Doe-tafels.

Honger en dorst is er niet bij, want op het Smulplein zijn diverse eettentjes gevestigd met talloze lekkere winterhapjes en drankjes. Op dit plein is ook het muziektheater waar met grote regelmaat optredens plaatsvinden van koren, orkesten en andere artiesten.

Sfeer
In de kassen van het complex is een prachtige Kerstshow ingericht waar werkelijk álles te vinden is om de Kerst thuis mooi en sfeervol te decoreren. Er zijn tientallen zeer laag geprijsde aanbiedingen, zodat ook de kleine beurs hier uitstekend terecht kan. Uitgebreider eten kan bij binnenherberg De Kastelein die tevens in de kassen is gehuisvest.

De Warme Witte Winter Weken vinden plaats bij tuincentrum 't in Soest.