Dos start competitie met klinkende overwinning.

Overtuigende winst voor DOS

DOS kende een wat rommelige oefencampagne waarbij geen enkele wedstrijd in vaste basis kon worden gespeeld. Het gaf coach Steven Brink wel de mogelijkheid om wat te experimenteren en invallers aan het werk te zien. De eerste competitiewedstrijd tegen ODIK in Barneveld was DOS gelukkig weer compleet.

DOS ging als een wervelwind door de Veluwehal heen. Fel, geconcentreerd en in een hoog tempo werd er voor rust gespeeld. ODIK wist niet wat hen overkwam en zag dat overal als eerste een oranjehemd de bal bemachtigde. Eerst bij een 0-9 tussenstand wist de thuisploeg het eerste doelpunt te scoren. DOS bleef doorgaan en bouwde richting het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter de voorsprong nog verder uit. Halverwege stond een 3-15 ruststand op het scorebord.

De wedstrijd was natuurlijk al lang en breed gespeeld. De vraag was of de Westbroekers na de in dit geval hinderlijke onderbreking van de pauze de tweede helft vol gas bleven gaan. Het was goed om te zien dat DOS wel voluit bleef gaan. Op sommige momenten werd er wel iets meer ruimte gegeven aan de tegenstander. ODIK profiteerde prima van deze mogelijkheden en scoorde met DOS mee. Aanvallend waren de acties nog fraai om te zien, maar stierven soms in schoonheid. Met een ruime overwinning van 15-25 heeft DOS een prima begin gemaakt van de zaalcompetitie. Coach Steven Brink was over het spel voor rust zeker tevreden, want dat was van hoog niveau.

Volgende week speelt DOS thuis in De Vierstee. Om 20.45 uur is MIA de tegenstander.