Afbeelding

Autodidact beschrijft nieuw natuurkundeconcept

Algemeen Natuur & Milieu

door Walter Eijndhoven

Aan diverse universiteiten in het land heeft hij gevraagd of zij eens naar zijn oplossing over de relatie tussen kracht, massa, gravitatie, electromagnetisme en lichtsnelheid willen kijken. Toch kreeg Eric de Mol Moncourt, electronicus en systeemontwerper uit De Bilt steeds weer nul op het request. De diverse onderzoeksgroepen houden toch liever vast aan hun eigen theorieën.

Hoe anders kan het lopen. Na een opleiding aan de HTS Electrotechniek en altijd te hebben gewerkt in de electrotechniek en in de zakelijke dienstverlening, keert Eric de Mol Moncourt uit De Bilt weer terug naar zijn vroegere interesse, de natuurkunde. Hij vertelt: 'Ondanks dat ik geen natuurkunde-achtergrond heb, heb ik altijd een passie gehad voor het vak. Als kind al vroeg ik mij vaak af hoe de natuur werkt en in mijn jeugd staarde ik vaak naar de hemel en de sterren, met een zelfgemaakte sterrenkijker, net als Galileo Galileï dat deed rond 1600. Daarbij vroeg ik mij altijd af hoe het bijvoorbeeld komt dat de aarde mij op de grond vasthoudt'. Maar niet alleen de zwaartekracht hield De Mol Moncourt bezig. Eén van zijn andere favoriete onderwerpen is magnetisme. De huidige theoretische natuurkunde geeft, naast prima werkende formules, geen antwoord op de fysieke werking van de deeltjes, die het magnetisme ervan mogelijk maken.

Ontdekkers
Om zoveel mogelijk kennis op te doen over natuurkundige theorieën, las De Mol Moncourt alles wat los en vast zat over de theorieën van Einstein. Maar ook over grote ontdekkers die aan de wieg stonden van de natuurkunde, als Galileo, Dalton, Max Planck, Niels Bohr en Isaac Newton werden door hem niet versmaad. De Mol Moncourt: 'De basis van de natuurkunde is logisch van opzet en metingen tonen aan dat de meeste natuurkundewetten kloppen. Een aantal theorieën is echter nog onvoldoende doorgrond. Op basis van wat ik heb gelezen, gezien en ervaar, probeer ik, naast de theoretische natuurkunde, de fysieke werking ervan op geheel eigen wijze te beschrijven'.

Kwantrons
In zijn boek probeert De Mol Moncourt op logische wijze uit te leggen wat er in en rond de natuur gebeurt en hoopt hij aan te tonen dat de natuur eigenlijk heel simpel in elkaar zit. De Mol Moncourt: 'Dat klopt, ik zeg daarom ook altijd 'Houd het zo simpel mogelijk, dan los je het misschien iets sneller op'. Binnen de wetenschap worden, om nieuwe theorieën te verklaren, altijd nieuwe termen aangedragen ter verklaring van bepaalde wetten, zogenaamde 'theoretische termen'. Zij verwijzen niet meteen naar observaties en zijn niet vooraf begrepen. De Mol Moncourt: 'Omdat ik een nieuwe theorie aandraag, heb ik ook een nieuwe 'theoretische term' geïntroduceerd, de 'kwantron'. De hoofdstelling die ik hanteer is dat het gehele universum, naast massa's, alleen maar bestaat uit de in mijn boek beschreven 'kwantrons', de kleinst denkbare deeltjes die enige mate van energie bezitten. Mijn stelling luidt dan ook dat de natuur onder zeer hoge druk en temperatuur, met behulp van genoemde kwantrons, massadeeltjes (protonen, neutronen en elekronen) heeft aangemaakt, dienende tot de vorming van atomen'.

In de hele natuur draait het, volgens De Mol Moncourt om dit nieuwe deeltje. Kwantrons zijn nodig om ruimte aan te maken, zij maken zwaartekracht met behulp van massa aan, zij verzorgen het transport van iedere vorm van elektromagnetische straling, houden subatomaire deeltjes in atomen stabiel en bepalen in combinatie met massa het tijdsverloop van mechanismen. In zijn boek gaat De Mol Moncourt uitgebreid in om zijn stellingen te verifiëren.

Persoonlijk
De Mol Moncourt: 'Volgens mij worden wij niet aangetrokken door de zwaartekracht, maar duwen mijn kwantrons ons, als reactiekracht, juist naar de aarde, zij bevinden zich dus overal om ons heen. Ook tafels, stoelen, een boek of een auto wordt door kwantrons op de aarde gehouden/ geduwd. Mijn vermoeden is dat het heelal mogelijk niet uitdijdt en heeft de oerknal, waar alle wetenschappers onderzoek naar doen, mogelijk niet plaatsgevonden. Natuurlijk is dit  mijn persoonlijke theorie, dat voor mij een nieuw inzicht tot veel natuurkundige vraagstukken biedt, echter ik kan nu zeggen dat ik de werking van de natuur begrijp'.

Wie meer wil weten over de natuurkundige theorieën van Eric de Mol Moncourt, kan naar hem mailen: ewamoncourt@gmail.com