Logo vierklank.nl
Brug Veldlaan alweer kapot.
Brug Veldlaan alweer kapot.
Dat wil ik effe kwijt.....

En alweer kapot

Dat wil ik 'effe' kwijt…..

Het bruggetje, dat de Veldlaan in Groenekan verbindt met de Groenekanseweg is voor de derde keer kapot gereden. Begin dit jaar bepleitte ik ter plekke éénrichtingsverkeer in te stellen omdat de Veldlaan simpelweg te smal is voor tweerichtingsverkeer. Ik zie met lede ogen aan dat het wegdek van de Veldlaan daardoor regelmatig kapot wordt gereden.

Mijn suggestie werd toen door de bewoners van Eiklaan en Vijverlaan in meerderheid afgewezen. Men vreesde voor meer verkeersoverlast.

De recente beschadigingen aan de brug voegen nu echter een extra argument aan mijn pleidooi toe: de bocht van de Groenekanseweg naar de Veldlaan over het bruggetje is te krap. Automobilisten moeten die bocht heel ruim nemen om hem 'schadevrij' te kunnen volbrengen. Dat is met druk tegemoetkomend verkeer een lastige manoeuvre. De resulterende regelmatig terugkerende brugschade is nu een extra reden om de Veldlaan toch uitgaand éénrichtingsverkeer te maken.

Mij dunkt dat de gemeente haar verantwoordelijkheid in deze nu mag nemen en een groter algemeen belang dient te laten prevaleren boven een beperkt particulier belang.
Frank Klok,
Groenekan

Meer berichten