Voor de komende donkere periode is goede verlichting noodzakelijk.
Voor de komende donkere periode is goede verlichting noodzakelijk.

Kleine karweitjes? Bel de Klussenbus

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Op initiatief van 't Gilde De Bilt, Stichting Welzijn Ouderen Maartensdijk en Algemene Hulpdienst is in 1998 de Klussenbus in het leven geroepen. Vrijwilligers van de Klussenbus doen voor slechts negen euro klusjes bij u in en om het huis.

'Wij zijn in staat om allerlei klussen in en om het huis uit te voeren, als het maar niet langer dan één uur in beslag neemt'. Aan het woord is vrijwilliger van bijna het eerste uur, Wim Hugens. Hij vervolgt: 'Ja, daar zeg je wat bij, "bijna", over twee jaar vier ik mijn twintigjarig jubileum. Best al een tijd hè? Maar om op de Klussenbus terug te komen, allereerst wil ik benadrukken dat wij niet voor alle klussen oproepbaar zijn, dus geen tuinonderhoud, schilderwerk of kamers witten. Wij doen echt klusjes die niet langer duren dan één uur'. Bij dit soort klusjes valt te denken aan: ophangen en bevestigen van lampen, schilderijen, boekenplanken en dergelijke, elektrische apparatuur voorzien van nieuwe bedrading, losse vloerbedekking of behang vastmaken, kleine gaatjes in muren of plafonds dichten, lekkende kranen repareren, steunen bevestigen in wc of douche, CV ontluchten of bijvullen, schappen maken, goortsteen/ afvoer ontstoppen, gordijnrail vervangen/ bevestigen, verlengen telefoonaansluiting, wc-bril vervangen of lampen verwisselen en nog veel meer.' Hugens: 'Over lampen verwisselen gesproken, ik herinner mij dat ik ooit in een oude villa in Bilthoven-Noord bezig was om lampen te verwisselen. Maar die plafonds waren zo hoog in dat huis, dat ik er bijna niet bij kon. Moest ik op dat bovenste plateautje staan, zonder steun. Ik kan je verzekeren, dan sta je niet rustig'.

Meldpunt
Als u een klus heeft, kun u het meldpunt bellen. Hugens: 'Voor een klus kunt u ons bellen op werkdagen tussen 9.30-11.30 uur op het telefoonnummer 030-228779 of 0346-214161 (Maartensdijk). Het meldpunt geeft uw aanvraag door aan de coördinator van de Klussenbus. Hij belt zo spoedig mogelijk om een afspraak te maken op een maandag, dinsdag of donderdag. Een vrijwilliger komt dan langs om de klus te klaren'.

Stichting Klein Karwei
Dankzij de Stichting kan de Klussenbus de klant, 65-plussers, gehandicapten en mensen met een uitkering uit de brand helpen. Met het geld dat aan klusjes wordt verdiend, wordt nieuw gereedschap als boren, schroefjes, spijkers en dergelijke aangeschaft. Ook het onderhoud van de bus wordt hiervan betaald. Hugens: 'Onze bus is inmiddels 18 jaar oud met 37.000 kilometer op de teller. In februari 2017 wordt onze nieuwe bus geleverd. Om deze te sponsoren zijn wij nog op zoek naar bedrijven, organisaties en particulieren die ons werk willen steunen. Hun bedrijfsnaam wordt dan vermeld op onze bus. Bedrijven die de bus willen sponsoren kunnen bellen met de penningmeester: Eduard Wammes, telnr. 030 2204920. Meer informatie kunt u vinden op de site van het meldpunt: www.meldpuntdebilt.nl