Logo vierklank.nl
De Hoekstra-allee is een feit.
De Hoekstra-allee is een feit.
Algemeen

Nieuwe oprijlaan voor De Biltse Hof

Maandag 7 november opende Harm Hoekstra, directeur van De Bilthuysen, de nieuwe oprijlaan naar De Biltse Hof aan de Prof. Bronkhorstlaan in Bilthoven. Al sinds het voorjaar is hard gewerkt om de oprijlaan weer op orde te krijgen. Bewoners van het verpleeghuis kunnen, vanaf het terras, hun bezoek nu weer zien aankomen.

door Walter Eijndhoven

De Biltse Hof ligt op het voormalige ziekenhuisterrein Berg en Bosch. Voor liefhebbers van groen en rust is dit verpleeghuis gunstig gelegen. Het was echter iets te groen, vonden veel bezoekers. Bramenstruiken en Japanse duizendknoop, een weligtierende plantensoort, overheersten het terrein rond het hoofdgebouw. Al jaren waren die planten en struiken een doorn in het oog van Harm Hoekstra, directeur van De Bilthuysen. Hij vertelt: 'Ik ergerde mij al tijden aan al het onkruid rond het gebouw. En zie, wat er nu is gebeurd. Ik ben zo blij dat alles netjes is opgeknapt. En onderhoudsvriendelijk'. Ook Reinier Brinkhorst, gebouwenbeheerder bij De Bilthuysen is tevreden. Brinkhorst: 'Vier jaar geleden zijn wij met dit project gestart. Met het personeel spraken wij onderling dat er toch een keer iets moest gebeuren met alle bomen en struiken rond het pand. En van het één komt het ander. Na gesprekken met de beheerder van het terrein, dienden wij een aanvraag in bij de gemeente. Natuurlijk konden wij niet alles zo maar neerhalen. Vanuit de gemeente wilde men de diameter van de bomen weten. Nou, dat was lastig meten, kan ik je vertellen. Die bomen stonden tussen allerlei struiken, met doorns. Niet fijn om je daar tussen te wagen. Ik heb alle bomen bekeken en gaf de schatting door aan de gemeente. Gelukkig gingen zij akkoord, zodat het grote werk kon beginnen'.

Zuilbeuken
Afgelopen maandag opende Hoekstra met veel plezier 'zijn' H. Hoekstra Allee, voor De Biltse Hof. Het terrein zag er keurig uit. met aan beide zijden van de Allee aangeplante zuilbeuken. Brinkhorst: 'Als grap haalde ik in Woerden twee beelden, een kalfje, met de naam Bregje en een koe, Bella. Zij staan op het gazon voor het terras. Leuk voor de bewoners, als zij naar buiten kijken. Alles in en rond het gebouw is nu op orde. Twee jaar geleden is het hele pand geschilderd, de lantaarnpalen hebben led-verlichting. Volgens mij is het karwei nu wel geklaard'.

Meer berichten