Logo vierklank.nl
Hollandsche Rading

Afsluiting overweg in Hollandsche Rading

Begin november zijn alle inwoners van Hollandsche Rading door Pro Rail geïnformeerd dat opnieuw in een weekeinde de spoorwegovergang in Hollandsche Rading zal worden gesloten.

Vanaf zaterdag 19 november (7.00 uur) tot en met zondag 20 november (19.00 uur) is de overweg Vuurse Dreef afgesloten voor al het verkeer. In de brief vermeldt Pro Rail, dat er een omleidingsroute wordt ingesteld en dat er verkeerregelaars aanwezig zullen zijn. Tijdens de werkzaamheden zullen er ook minder of geen treinen rijden. Geadviseerd wordt voor actuele reisinformatie www.ns.nl te raadplegen.

Met een afgesloten overgang reist de vraag hoe je vanuit Hollandsche Rading bij het vervangende openbaar vervoer moet komen dat óver het spoor op de hoek Tolakkerweg-Graaf Floris V weg aangeboden wordt.' Dick de Jager (Communicatie Gemeente De Bilt ) hierover: 'De gemeente De Bilt is met ProRail en aannemer Strukton Rail in overleg over hoe deze uitvoerende partijen Hollandsche Rading het best bereikbaar kunnen houden en hierover het best kunnen communiceren. Definitief uitsluitsel hierover is er op dit moment nog niet, maar gedacht wordt aan een omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer, zoals die vorige maand ook ingesteld is geweest (in over fietspad vanaf Maartensdijk en uit via het bos naar Lage Vuursche). Uit oogpunt van veiligheid komt er vooralsnog geen alternatieve oversteekplaats. ProRail en Strukton Rail werken aan een mogelijke oplossing om voetgangers van de ene naar de andere zijde van de spoorwegovergang te helpen. De trein zal dat weekend niet rijden'.

RK

Meer berichten