Logo vierklank.nl
Sport

Brandenburg wint en verliest

De heren van Brandenburg hebben hun eerste overwinning in de eredivisie waterpolo behaald. In Vlaardingen werd zaterdagavond ruim gewonnen van de het eveneens nog puntloze ZVVS met 16-3.

Brandenburg ging met vertrouwen de wedstrijd in want de uitslagen van de vorige wedstrijden gaven aan dat ZVVS met veel ruimere cijfers had verloren dan Brandenburg dus er kon (en moest) gewonnen worden. De Biltse ploeg speelde 2 perioden goed waterpolo, een gesloten defensie en via snelle counters werd de thuisploeg weggespeeld. Ook liep de man meer in de 1e helft van de wedstrijd prima (3 uit 3). Zodoende stond na de 1e periode een 5-0 voorsprong en halverwege een 11-1 stand op het scorebord. In de 3e periode nam Brandenburg wat gas terug en ging ook slordiger spelen zonder dat de overwinning in gevaar kwam; via 14-2 na 3 perioden kwam uiteindelijk de 16-3 overwinning tot stand.

Zondagmiddag volgde nog de thuiswedstrijd tegen GZC Donk uit Gouda. Dat was een matige wedstrijd van de thuisclub. Het verschil zat met name in het benutten van de 'man meer'. Daarnaast was er veel en slordig balverlies mede door het zeer actief verdedigen van Donk. Brandenburg verloor uiteindelijk met 9 - 16. A.s. zaterdag volgt de thuiswedstrijd tegen het sterke AZC uit Alphen.

Meer berichten