Logo vierklank.nl
De Irene-dames krijgen vaste grond onder de voeten. (foto Ron Beenen)
De Irene-dames krijgen vaste grond onder de voeten. (foto Ron Beenen)
Sport

Irene D1 blijft op koers

Afgelopen zaterdag scoorden de dames van Irene de volle winst tegen VV Utrecht; op dat moment lijstaanvoerder. Na deze zege is van plek gewisseld en staat Irene keurig op de eerste plaats.

Vanaf de eerste service stond Irene op scherp. De pass werd goed verzorgd door Svenne Bastian, Jorine Rabius en Margit Meijer. Spelverdeelster, Sandra Jongerius wist daardoor de aanvallers goed te bereiken. Utrecht speelde ook sterk, maar het was niet voldoende. Irene won de eerste set met 25-19. In de tweede set hadden de aanvalsters van VV Utrecht moeite met het sterke blok van Inge de Boer en Hanneke Groenendijk. Jorine Rabius scoorde voortdurend en ook van de 16-jarige speelster Svenne Bastian had VV Utrecht weinig terug. Irene won ook deze set. 25-18.

Binnen
Bij winst van de derde set was voor Irene de eerste plaats in de competitie binnen bereik. De dames van Irene waren daardoor erg gemotiveerd. VV Utrecht scoorde op buiten regelmatig rechtdoor. Voor Irene scoorde Madelon Maurice op dezelfde positie en vanachter de drie meter erg veel punten. Irene won deze set overtuigend met 25-13. In de laatste set verslapte het spel van Irene en VV Utrecht greep zijn kans en liep uit tot 22-16, ondanks het feit dat Maaike Scharrenburg de ene na de andere bal redde. Door de invalbeurt van de 14-jarige Iris Vos liep Irene in. Utrecht wist nog op setpoint te komen, maar Irene gaf zich niet gewonnen en sleepte de set met 26-24 binnen. Irene Dames 1 haalde zo 5 punten en kwam daarmee op de eerste plaats in de competitie. Vrijdag 18 november speelt Irene Dames 1 tegen Zaanstad (nummer 10 in de ranking).            (Margit Meijer)

Meer berichten