Logo vierklank.nl
Kinderen van nieuwkomers en vluchtelingen genieten op De Vlierhof in Hollandsche Rading.
Kinderen van nieuwkomers en vluchtelingen genieten op De Vlierhof in Hollandsche Rading.
Jeugd

Kinderen krijgen warm onthaal op De Vlierhof

Op uitnodiging van Rotary Club Hilverum International beleefden zondag 30 oktober vijftig kinderen van vluchtelingen en nieuwkomers (wonend in Huizen, Eemnes en Zeist), een bijzondere middag op Stal De Vlierhof in Hollandsche Rading.

Dankzij de enthousiaste inzet van Marion van Eck, de gastvrije eigenares van De Vlierhof, en haar jeugdige leerlingen, werd dit evenement een groot succes. De kinderen leerden hoe ze een vriend kunnen worden van een pony en hoe deze edele dieren elkaar begroeten. Daarna mochten ze een pony verzorgen en berijden. Daarnaast werd gespeurd naar hoefijzers die in het bos verstopt waren en kwamen de creatieve talenten aan bod bij het maken van collages van herfstbladeren, noten etc., dit alles onder leiding van leerlingen van de Internationale School in Hilversum. Het contact tussen de kinderen van de rijstal en de nieuwkomer-kinderen was hartverwarmend.

Rotary Club Hilversum International wil met dit evenement vluchtelingenkinderen op een vrolijke en ontspannen manier kennis laten maken met anderen. Rotary Club Hilversum International heeft dit evenement voor de tweede maal georganiseerd en hoopt hiervan, vooral door de mederwerking van Marion en juniorstaf, een jaarlijkse traditie te maken.          (Frans Nijnens)

Meer berichten