Beginnertjes brengen 'Vader Jacob' ten gehore.
Beginnertjes brengen 'Vader Jacob' ten gehore.

Vierstee Open dag in Maartensdijk

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Voor de tweede keer werd er zaterdag 5 november de Vierstee Open Dag gehouden, met als slogan: 'De Vierstee is vet. Er is voor iedereen wat te beleven'. Vooral de jeugd stond dit keer in de belangstelling, zoals een talentenchallenge voor jongens en meisjes tot 15 jaar, tafeltennis en muziek.

Vorig jaar was De Vierstee Open Dag zo'n enorm succes, dat de organisatie ook dit jaar weer tekende voor een minstens zo goedbezocht evenement. Nog voordat de Open Dag goed en wel op gang kwam, kwam Migchel Dirksen, directievoorzitter van de Rabo-bank Utrechtse Heuvelrug langs met een check van 17.500 euro. Tot nu toe de grootste bijdrage die ontvangen is voor De Vierstee 2.0. Van deze gelegenheid werd direct gebruik gemaakt om de geïnteresseerden te informeren over de stand van zaken betreffende de Vierstee: het grootste gedeelte van het werk is voorzien in de zomer van 2017. Van 5 juni t/m 25 augustus zal De Vierstee een bouwput zijn en niet toegankelijk voor bezoekers. Mogelijk vinden sommige activiteiten tijdelijk geen doorgang. Begin 2017, als de vergunningen definitief zijn, wordt ook met omwonenden gecommuniceerd wat er gaat gebeuren en wat dat betekent.

Kabouters
Behalve de informatiestand van De Vierstee hadden ook Bridgeclub Maartensdijk, de badminton- en tafeltennisvereniging en de muziekvereniging Kunst en Genoegen hun stands ingericht om de bezoekers te verwelkomen. Nel Raven, voorzitter van de muziekvereniging is op zoek naar vooral jong talent. Wilderdijk: 'Senioren zijn natuurlijk ook welkom bij ons, maar wij zijn voornamelijk op zoek naar jonge muzikanten, vooral kids in de categorie 5 à 6 jaar'. Met een kabouterpak aan brachten de beginnertjes hun kunsten ten gehore, op de muziek van 'Vader Jacob'.

Bridge
De stand van Bridgeclub Maartensdijk werd onder andere bemand door Menno de Vries. Hij vertelt: 'Helaas is er vandaag weinig animo voor onze bridgeclub. Jammer. Het is echt een stuk minder druk dan vorig jaar. Ik hoopte dat wij onze BCM Open Maartensdijkse, de Bridge kampioenschap 2017, op zaterdag 11 februari 2017 alvast konden promoten. Gelukkig hebben wij nog even te gaan'. Ook de bibliotheek opende haar deuren voor belangstellenden, met een grote 2e hands boekenmarkt.