Logo vierklank.nl
Zelfs één set werd de Huizense tegenstander niet gegund. (foto Jelle Hovinga)
Zelfs één set werd de Huizense tegenstander niet gegund. (foto Jelle Hovinga)
Sport

Irene MB1 vol op titelkoers

Met een 4-0 overwinning op de naaste concurrent heeft Irene MB1 haar superioriteit in de hoofdklasse van regio west nogmaals onderstreept. Om nog wat spanning terug in de competitie te brengen had PDK Huizen ruim van Irene moeten winnen, maar Irene was vanaf het begin van de wedstrijd bij de les en maakte nog maar eens duidelijk wie er de sterkste is in deze competitie.

Achteraf bleek dat Huizen zich als doel gesteld had één set te winnen van de aanstaande kampioen. 'Het begint eentonig te worden' zei Irene coach Erna Everaert: 'Het wordt steeds lastiger om de meiden geconcentreerd te houden, ze smachten naar meer tegenstand. Eerlijk gezegd ben ik ook wel benieuwd naar de teams uit de andere hoofdklasse. Gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten want over een paar weken spelen we het Holland Top toernooi waar alle sterke teams uit west Nederland aan mee doen'.

De eerstvolgende wedstrijd is op 21 november thuis tegen hekkensluiter Allvo, Irene heeft nog drie sets nodig om kampioen te worden. 'De titel pakken is ons eerste doel' vervolgt Erna Everaert, 'maar de komende weken blijven we werken aan het verbeteren van ons spel. Na het Holland toptoernooi volgt in januari de eerste ronde van de nationale jeugd kampioenschappen, we kunnen daar nu rustig naar toe werken, zodat we dan klaar zijn om ons te meten met de top van Nederland'.      
(Michel Everaert)

Meer berichten