Bakpret Maartensdijk als vanouds weer gezellig.
Bakpret Maartensdijk als vanouds weer gezellig.

Cupcakes bakken bij Sojos in Maartensdijk

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Vrijdagmiddag 28 oktober konden kinderen van 8 tot 12 jaar hun creativiteit weer kwijt met het bakken van Halloween-cupcakes in jongerencentrum Sojos in Maartensdijk. Samen alles opeten of de cakes meenemen naar huis, het maakt allemaal niets uit. Plezier staat voorop.

Buiten dat het erg gezellig is onder de acht kids, leren zij ook nog wat, namelijk lekkere cakes bakken, onder leiding van Nelleke Reitsma en Brigitte van der Heijden, beide vrijwilligsters bij Mens De Bilt. Reitsma: 'Wij doen dit nu voor het tweede jaar. Vorig jaar was ons goed bevallen en de kinderen vinden het ook leuk, zodat de keuze niet zo moeilijk was voor ons. Gewoon doorgaan dus. Vandaag zijn wij met de kids cakes aan het bakken. Wij leren hen hoe zij dat het best kunnen aanpakken en daarna mogen zij het thuis opeten, of zij eten hier alles op'.

Vrijdagen
Gedurende vier vrijdagen worden de kids opgevangen door de twee dames. Reitsma: 'Ja, daar zeg je zoiets. Wij zijn inderdaad maar met ons tweeën. Eigenlijk zou hulp best fijn zijn. Assistentie van de ouders van de kinderen zouden wij erg op prijs stellen, niet alleen bij het opruimen, maar ook bij de overige taken. Wij organiseren dit slechts vier keer, op vrijdagmiddag, tussen 15.30 uur en 17.00 uur. Dus ouders, wie helpt ons?'

Aanmelden
Wanneer kinderen zich willen aanmelden, moeten zij er wel snel bij zijn. Acht kinderen kunnen per keer meedoen. Menno Kant, één van de kids uit Maartensdijk weet daar alles van. Hij had zich de vorige keer te laat aangemeld en kon dus niet meedoen met bakken. Reitsma: 'Ja, dat was erg jammer, want hij heeft het volgens mij wel in zich om goed te leren koken. En hij vindt het leuk om te doen'. De kinderen hoeven zelf niets mee te nemen. De ingrediënten, zoals marsepein wordt geschonken door Bakker Bos en Jumbo Jelle Fahrenhorst schenkt onder andere de dropveters, eieren en M&M's.