Energieambassadeur Jos van Jaarsveld, actief voor de EnergyBattle, gaat weer op pad om de stroommeter 'Wattcher' te installeren bij de deelnemers.
Energieambassadeur Jos van Jaarsveld, actief voor de EnergyBattle, gaat weer op pad om de stroommeter 'Wattcher' te installeren bij de deelnemers.

Kiezen voor groene energie   

Algemeen Natuur & Milieu

Overstappen naar een andere energieleverancier is tegenwoordig zo geregeld. De kritische consument kan kiezen tussen vele aanbieders. Ook als je duurzame energie belangrijk vindt, zijn er diverse mogelijkheden. BENG!-Energieambassadeur Jos van Jaarsveld is enthousiast over zijn overstap naar de Duurzame Energie Unie (DE Unie), de groenste leverancier volgens onderzoek van de Consumentenbond. Het scheelt hem ook nog eens veel geld.

"Ik was een slapende klant", zegt Jos. "Al 25 jaar bij dezelfde leverancier." Toen energiecoöperatie BENG! begin dit jaar een samenwerking aanging met DE Unie, ging hij vergelijken. Hij zet zich sinds een jaar vrijwillig in voor de Biltse energiecoöperatie. Als energieambassadeur is hij met name betrokken bij de organisatie van de EnergyBattle. Een groene keuze voor Jos en zijn gezin lag dus voor de hand.

Coöperatie
DE Unie is net als BENG! een coöperatie en wordt gedragen door tientallen lokale  energiecollectieven. Jos: "Het mes snijdt aan twee kanten. Je neemt energie af van Nederlandse windmolens en zonnepanelen en steunt tevens de energiebeweging van onderop." Hij belde met DE Unie en ontving een eenvoudige offerte die hem direct inzicht gaf. Met het invullen van zijn gegevens en het doorgeven van de meterstanden was de overstap zo geregeld. Jos: "Het is helemaal geen werk, een fluitje van een cent."

Wakker geschud
Hij belde ook nog met zijn oude leverancier. De verkoper aan de lijn bood hem ineens korting aan. Bij Jos had dit aanbod echter een averechts effect. "Heb ik dan al die jaren teveel betaald?" Hij vindt DE Unie een sympathieke organisatie die hij graag steunt. "Het geld dat je kwijt bent aan energiekosten komt ten goede aan lokale energiebedrijven." En dat gaf naast de prijs de doorslag. Want wat dat betreft is hij nu echt wakker geschud: de overstap levert het gezin uit Bilthoven een besparing op van 360 euro per jaar.

Meer weten of ook via BENG! klant worden van DE Unie? Kijk op www.beng2030.nl onder 'Energie via BENG!. Of ga rechtstreeks naar www.duurzameenergieunie.nl.