Dag van de Mantelzorg

Algemeen Algemeen

Op 10 november is de jaarlijkse landelijke 'Dag van de Mantelzorg'. Het thema dit jaar is: 'Mantelzorg doe je samen! Steunpunt Mantelzorg organiseert een feestelijke dag waarop alle mantelzorgers in de gemeente De Bilt in de schijnwerpers staan. Vanaf 14.30 uur kunnen mantelzorgers een keuze maken uit diverse workshops zoals mindfulness, verhalen vertellen, massage van hoofd, nek en schouders, etc. De dag wordt afgesloten met een 3-gangen diner en de uitreiking van het mantelzorgcompliment als blijk van waardering.

Aanmelden
De 'Dag van de Mantelzorg' is gratis toegankelijk (inclusief diner) en vindt plaats in Woonzorgcentrum d' Amandelboom aan de Houdringelaan 82 in Bilthoven. Aanmelden voor vrijdag 4 november per mail via mantelzorg@mensdebilt.nl of telefonisch via 030 7271556.

Mantelzorg
Mantelzorgen, het langdurig zorg verlenen aan een naaste, kost tijd en vraagt energie. Bijvoorbeeld mensen die voor een chronisch zieke partner zorgen, jongeren die voor een zieke ouder, zus of broer zorgen. Of werkende veertigers en vijftigers die naast hun eigen gezin ook de zorg hebben voor ouder wordende ouders of zieke vrienden. Steunpunt Mantelzorg De Bilt vindt het belangrijk dat mantelzorgers weten dat ze er niet alleen voor staan en dat hun inzet gewaardeerd wordt.

Campagne
Dit najaar is het Steunpunt Mantelzorg gestart met de campagne 'Een Uit Duizenden' met als doel om nog meer mantelzorgers te bereiken, te ondersteunen en hun inzet te waarderen. De uitreiking van het Mantelzorgcompliment aan alle mantelzorgers is onderdeel van de campagne en wordt aangeboden door gemeente De Bilt. Zorg je intensief voor een ander in De Bilt? Of ken je iemand die dat doet? Voor aanmelding, informatie en ondersteuning kun je terecht bij: Steunpunt Mantelzorg De Bilt. Kijk op de websites voor meer informatie over de verschillende activiteiten van het Steunpunt.