Tanja de Rijk uit Tienhoven is één van de standhouders op de Hobbymarkt.
Tanja de Rijk uit Tienhoven is één van de standhouders op de Hobbymarkt.

Hobbymarkt Westbroek

Algemeen Natuur & Milieu


door Walter Eijndhoven


Zaterdag 12 november, tussen 10.00 uur en 15.00 uur vindt de hobbymarkt in het Dorpshuis in Westbroek weer plaats. In de foyer en de grote zaal kunnen belangstellenden hun hart ophalen aan boeken, houtsnijwerk, keramiek en nog veel meer, verspreid over meer dan 40 tafels.

'Wij hebben nog een paar tafels over, dus als iemand bij ons op de hobbymarkt wil staan, moet hij opschieten'. Aan het woord is Jenneke Groot uit Westbroek en lid van de organisatie. Zij vervolgt: 'Voor ons is het de derde keer dat wij deze markt organiseren. Naast het bekende werk als boeken, treintjes, theezakjes, mecano, jammetjes, keramiek, houtsnijwerk en allerlei zelfgemaakte dingetjes, hebben wij voor de bezoeker ook nog een paar verrassingen in petto'. De Westbroekse Liesbeth Lam vult Groot aan: 'Maar daar vertellen wij natuurlijk nog niets over. Als u nu nieuwsgierig bent geworden, moet u maar komen kijken'.

Opleiding
Eén van die standhouders op de hobbymarkt is Tanja de Rijk. Zij vertelt: 'Ik sta met keramiek op de hobbymarkt. Gelukkig heb ik van mijn hobby ook mijn werk kunnen maken'. Na een jarenlange opleiding op het gebied van pottenbakken en keramiek, is De Rijk 6 1/2 jaar geleden begonnen met haar eigen atelier'. Overal in het hobbyruimte staan voorbeelden van haar werk. Grote en kleinere potten, zwaantjes, borden en bekers. De Rijk: 'Kijkers denken altijd dat je even snel een pot of een vaas maakt, maar vaak gaat daar een heel proces aan vooraf. Meestal moet een nieuwe vaas wel drie keer opnieuw drogen en dan weer bakken op een bepaalde temperatuur, voordat ik weer verder kan. En natuurlijk hopen dat alles goed gaat, anders kan ik weer opnieuw beginnen'. De hobbymarkt vindt plaats op zaterdag 12 november, van 10.00 uur tot 15.00 uur in het Dorpshuis in Westbroek.


 

Wim Wijnen laat De Vierklank trein rijden op de modelbaan.