De Irene meiden maken vooral weinig fouten. (foto Dieuwke van den Berg)

Irene MB1 houdt 100% score

Volleybal is een sport van percentages. Een slim balletje levert één punt op, maar ook de hardste smash levert maar één punt op. Dat ene mooie punt valt ook gewoon weer weg tegen dat knullige balletje dat iemand in het net slaat.

Dat Irene MB1 harde klappen uit kan delen, laten vooral Iris Vos en Marit Pasterkamp iedere wedstrijd zien. Maar het grote verschil met de tegenstanders zit hem in het lage foutpercentage door het gehele team. Ook tegen Albatros uit Amsterdam was het de foutenlast die het verschil maakte. Waar de hoofdstedelingen harde klappen afwisselden met foute smashes maakte Irene bijna geen fouten waardoor het verschil op het scorebord snel opliep. Tel daarbij op dat Irene tegenover de harde klappen van Albatros spectaculaire verdedigingsacties plaatste en de 4-0 winst is verklaard. In set 1 en 2 nam Irene vanaf het begin een voorsprong die niet meer in gevaar kwam. De 3e set begon Irene overmoedig waardoor er veel aanvalsfouten werden gemaakt. Gratis punten voor Albatros waardoor Irene in het begin van deze set op achterstand kwam. Bij 10-10 werd er een time out genomen waarna de Bilthovense meiden de zaak weer op orde hadden en deze set met 25-17 naar zich toe trokken. In de 4e set wilde Irene niets meer aan het toeval overlaten en werden de Amsterdamsen met 25-6 overklast. Irene staat nu aan de leiding met 30 punten uit 6 wedstrijden, 24 sets voor en 0 tegen en een indrukwekkend puntenpercentage van 229%, oftewel Irene maakt gemiddeld per set 2,29 meer punten dan haar tegenstanders. Zaterdag 5 november speelt Irene uit tegen de nummer 2 Prima Donna Kaas uit Huizen; bij een overwinning neemt Irene een flink voorschot op de titel.